Umut Başoğlu, sosyal medya hesabından bu fotoğrafı paylaşıp altına şu notu düştü: "Belediye İtfaiyesinde Çalışırken Benim Facebook sayfama iyi niyetli yorum yapan Murat kardeşim bize iltifat ettiği için görevinden alınmış. Saygılarımla."

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde taşeron olarak çalışan Murat Bostanıvar adlı işçiyi, Facebook’ta eski İlçe Başkanı Umut Başoğlu’nun paylaşımının altına “Gönlümüz bitek sen. Abimiz Umut Başoğlu” yazdığı için Temizlik İşlerine sürdü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Murat Bostanıvar, "Başkan Bülent Kantarcı, İtfaiyeye gelerek daha önce bana uyarılarda bulundu. Neden Facebook’ta beğenilerde bulunuyorsun dedi. İtfaiyeden alındığımı ve Temizlik İşleri’ne gönderildiğimi öğrenince kendisiyle görüşmek için makamına gittim. İtfaiyeden alındığım yazısını görünce utandım. Başkanım ben bırakıyorum, gururuma bunu yediremem benim suçum ne diye sordum. Kantarcı, “Sen suçunu iyi bilirsin” dedi. Ben de kendisine benim suçumun Facebook’ta yapılan paylaşımlara yorum yapmam veya paylaşımlarda bulunmam mı olduğunu sordum. Başkan Kantarcı, ‘Bak suçunu nasıl da güzel biliyorsun, kendin anlattın işte. Seni seçimlerde Mithat Gülşen ile birlikte çalıştığın günden beri takip ediyorum’ dedi. Mustafa Topçu’yu, Ender Akbaş’ı ve Umut Başoğlu’nun Facebook2taki paylaşımlarını beğendiğim, yorum yaptığım için beni itfaiyeden alarak temizlik işlerine gönderdi. Ben o itfaiyeye ömrümü verdim. Benim suçum ne? Facebook’ta paylaşım yapmak veya paylaşımları beğenmek mi? Bülent Kantarcı benimle egosunu tatmin ediyor. Bunu ben söylemiyorum, kendisi söyledi. Ben 32 ay boyunca soğanla ekmek yiyeceğim ama o temizlik işlerinde çalışmayacağım. Gururumla oynadı, psikolojim bozuldu. Tedavi görmeye başladım. Avukatıma da gerekli girişimlerde bulunması için talimat verdim. İtfaiyede çalışan arkadaşlarımız da bana destek veriyor ancak onlar da orada ekmek parası kazanıyorlar. Seslerini çıkartamıyorlar” açıklamasında bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi