Zonguldak’ta bir maden ocağında, önceki gün meydana gelen göçükte hayatını kaybeden maden işçisi son yolculuğuna uğurlandı.


Zonguldak’ta özel bir firmanın işlettiği maden ocağında göçük altında kalarak hayatını kaybeden 33 yaşındaki madencinin yaşam öyküsü dikkat çekti. İlkokul çağından bu yana babası Ali Ziya Yalçın ve kardeşi Ersoy Yalçın´la marangozluk yapan Selami Yalçın, 2009 yılında kardeşinin maden ocağında çalışmaya başlamasıyla bu işe yöneldi. Yalçın, çalıştığı maden ocağında demir bağlarını kaldırması sonucu üzerinde olan taşların kopmasıyla olay yerinden kaçamadı ve göçük altında kaldı


“AĞABEYİMLE BİRLİKTE BABAMLA MARANGOZLUK YAPTIK”


Hayatını kaybeden işçinin kardeşi 32 yaşındaki Ersoy Yalçın, ağabeyiyle birlikte küçük yaşlardan bu yana marangozluk mesleği ile uğraştığını söyledi. Kendisinin 2009 yılında madende işe başlamasıyla, ağabeyi Selami Yalçın’ın erken emeklilik merakıyla özel bir maden ocağına girdiğini belirten Yalçın, “Ağabeyim 2009 yılında madene girdi ve 5 yıldır madende çalışıyordu. Olayı ben görmedim. Arkadaşlarından duyduğumuza göre tamir tarama denilen tünel açma gibi çalışma yapılıyormuş. Demir bağını kaldırmışlar, üzerine kama sürerken arın gelmiş, yanındaki ustası kaçmış, abim de arkasındaki arabaya çarparak kaçmasına engel olmuş ve taşlar ağabeyimi yakalamış. Bizim duyduğumuza göre taşlar çarpmamış, altında kalmış ve olay yerinde hayatını kaybettiği bilgisini aldık. İlkokul çağlarından bu yana babamızın yanında çıraklık ve ustalık yaptık. Doğrama, kapı ve pencere gibi her şeyi yapıyorduk. Daha sonra ben 2009 yılında madene girince, ağabeyim de merak saldı. Erken emeklilik için madene başladı. Ağabeyim evli ve bir kızı ile bir oğlu var. Kızı Miray 7 yaşında, oğlu Miraç ise 2 yaşında” dedi.

Madenci Selami Yalçın’ın cenazesi hastaneden alınarak, Gökçebey ilçesine bağlı Üçburgu köyünde bulunan baba evine getirildi. Kuran-ı Kerim okunması ve duanın ardındna madencinin yakınları ve eşi, helallik alındığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Genç madencinin cenazesine Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Adil Düzlü, GMİS Şube yöneticileri, Amelebirliği Üzülmez Şube Başkanı Erkan Üstüntaş, eski Gökçebey İlçe Başkanı Zeki Kılıçarslan, yakınları ve çok sayıda işçi arkadaşları katıldı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Selami Yalçın’ın cenazesi, Üçburgu Merkez Mahallesi´nde bulunan aile mezarlığına defnedildi.

Editör: Pusula Gazetesi