Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Merkez Servisleri Şubesi eski Başkanlarından ve Zonguldak’ın sevilen simalarından, Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndaki (TTK) mesleği dolayısıyla “Borucu Hasan” lakabı ile tanınan 60 yaşındaki Hasan Cevher, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde dün hayatını kaybetti.

GMİS Merkez Servisleri Şubesi’nde 1995-1997 döneminde Mali Sekreterlik, 1997-2007 dönemlerinde Şube Başkanlığı yapan Cevher, evli, 3 kız, bir erkek çocuk babası ve 1 torun sahibiydi.

Zamansız ayrılığı Zonguldak’ta derin üzüntü yaratan Hasan Cevher, İncivez Camisi’nde bugün öğle vakti kılınan cenaze namazı ve okunan dua sonrasında İncivez Asri Mezarlığı’nda sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sendikacı ve siyasetçi kimliği ile de tanınan Cevher’in cenaze törenine; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, 23-24’üncü Dönem CHP Zonguldak Milletüvekili Ali İhsan Köktürk, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, GMİS’te halen görev yapan Genel Merkez ve Şubelerin yöneticileri, GMİS’te geçmişte Genel Başkanlık ve Genel Merkez ve Şube yöneticiliği yapmış arkadaşları, Zonguldak’taki sivil toplum örgütleri, spor adamları ve siyasi partilerin yöneticileri ile bini aşkın seveni katıldı.

MİLLETVEKİLİ TURPCU’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, GMİS Merkez Servisleri Şubesi eski Başkanı, "Borucu Hasan" lakabıyla tanınan Hasan Cevher’in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı.

Milletvekili Turpcu’nun mesajı şöyle:

“Değerli yoldaşımız, çok kıymetli arkadaşımız, partimizin ve Zonguldak’ın büyük emekçisi Hasan Cevher’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Kendisi yaptığı hizmetlerle, çizgisiyle ve müstesna kişiliğiyle tüm Zonguldaklıların takdirini kazanmıştır, yaptıkları sayesinde her zaman saygıyla, sevgiyle, takdirle, minnetle anılacaktır. Toplumun çıkarları için yürekli mücadelesi, çalışkanlığıyla ve azmiyle herkese örnek olan, değerli yol arkadaşım GMİS Merkez Servisleri Şubesi eski Başkanı Hasan Cevher’e Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, Genel Maden İşçileri Sendikası’na, tüm Zonguldaklı hemşehrilerime ve Cumhuriyet Halk Partisi ailesine başsağlığı diliyorum.”

Pusula Yayın Grubu olarak, Hasan Cevher’e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Editör: Pusula Gazetesi