Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, geçtiğimiz Cuma günü düzenlediği basın toplantısında “Dere Yatağı Islah Projesi”ni anlatırken, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar’dan kendisini Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştürmelerini talep etmişti. Başkan Akdemir, daha önce de Ankara’ya giderek, milletvekillerine dosya takdim etmişti.

Başkan Akdemir, AK Parti Milletvekillerine seslenerek, “Deremiz bizim hayalimiz, bu mutlaka yapılacak, vekillerimden rica ediyorum. Dosyamı verdiğimde, ‘Beni Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştürün’ dedim. Hala görüştürecekler. Biz bu dereyi kurtaracağız. Bu şehir benim değil ki, bu şehir Muharrem Akdemir’in mi? İyi şeyler yapmak istiyoruz, ama hükümet kanadıyla yapacağız” demişti.

“Dere Islahı Projesi”yle ile ilgili Pusula’nın sorularını yanıtlayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, “O derelerin ıslahı için DSİ Bölge Müdürü ile daha önceden görüşmüştük. Bu projeyi kendimiz takip ediyoruz, kendimiz yürüteceğiz. Bu bize ait bir proje olacak. Sayın Muharrem Akdemir, dosyaları bize getirdi, bu projelerin içinde Kozlu Deresi de var. Bu siyasi bir karar olduğu için biz yürüteceğiz” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi