qPosbıyık, insanların köylerinden gelerek yiyecek, yakacak ve kırtasiye yardımı istediğini belirterek; &[#]8220;Akşam evlerimize giderken son derece yıpranmış olarak, üzgün olarak gidiyoruz&[#]8221; dedi.


Vatandaşlar Halk Günü´nde Ereğli Belediye Başkan Halil Posbıyık´tan iş, kumanya ve yakacak yardımı istedi. Halil Posbıyık, köydeki vatandaşların bile kömür ve gıda yardımı istediğini belirterek, bu duruma çok üzüldüğünü söyledi.


Perşembe günleri eve çok üzgün gittiklerini belirten Başkan Posbıyık, "Halk Günü yaptığımızda akşam evlerimize giderken son derece yıpranmış olarak üzgün olarak gidiyoruz. Gerçekten çok aciz durumda olan insanlarla muhatap oluyoruz. Zaman zaman karşımızdaki insanların çok aciz gördüğümüzde cebimizden ufak tefek harçlıklarda vermek durumunda kalıyoruz. Dayanılacak bir durum değil. Bugün yüzlerce insan geldi ve bu gelen insanların yüzde 99´u belediye konusunda bir talepleri yok. Yol, su kanalizasyon gibi konularda hiçbir talepleri yok. Keşke o konuda talepleri olsun diye bakıyoruz ama talepler, ´Açım, işsizim, hastaneye gideceğim. Hastaneye gitmek için yol parası ver´ şeklinde. Ormanlı´nın köyünden bile insanlar var. Gıda ve kömür ihtiyacı için buraya geldiler. Bir vatandaşın eşi rahatsızlanmış Huzur Evi´nden evde bakım için yardım istiyor.


Gerekli yerlere telefonlar ettik. Bazı vatandaşlar okulların açılmasının yaklaşması nedeniyle çocuklarının kırtasiye, okul önlüğü, kalem, kitap alınması noktasında talepleri var. Çok üzülüyorum. Genç kızlarımız geliyor. Üniversite mezunu delikanlılar geliyor. ´Evdeyim işsizi, evde bunalımdayım. Annemden, babamdan sigara parası istemeye utanıyorum´ diyen gençlerimiz var maalesef. Bunlar bizleri çok üzüyor. Belediye olarak çok fazlada yardımda bulunamıyoruz. Belediyenin fakirlere ödenmesi için bir ödeneği yok. Ancak eşi yoksa, sigortadan para almıyorsa, üzerinde ev gözükmüyorsa biz bunlara yardım yapıyoruz.

Devletin bize koyduğu bu yasal şartlar olması lazım. Onun dışında belediye yardım yapamıyor. Eğer belediye Ramazan´da kumanya gönderiyorsa, bir takım insanlara önlük, kırtasiye yardımı yapıyorsa Ereğli´deki yardım sever iş adamlarından, esnafımızdan, tüccarlardan aldığımız yardımlarla onlara aktarma suretiyle yapıyoruz. Belediyenin böyle bir kontenjanı maalesef yok. Ereğli´de taleplerin bu kadar yüksek olması inanın beni çok üzüyor. Dua ediyoruz inşallah önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu Perşembeleri mutlu insanların yanımıza geldiğini yiyecek, kömür istemeyen sadece belediye hizmetlerini talep eden noktaya geldiklerini görmek bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi