Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde bulunan maden ocağında meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden maden işçisi Hasan Özyer, memleketi Bartın’da gözyaşları arasında toprağa verildi.
Dün Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde TTK’ya ait maden ocağında meydana gelen iş kazasında tavanın göçmesi sonucu maden işçisi Hasan Özyer (32), tavandan çöken postalardan kaçarken sıkışmıştı. Kurtarma çalışmaları başlamasının ardından işçi Hasan Özyer’e ulaşılmış ve hayatını kaybettiği anlaşılmıştı. Özyer’in cenazesi yakınları tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak Bartın’ın Gökçekıran köyüne götürüldü. Özyer’in cenazesi için ilk olarak Gökçekıran köyü Aralma Mahallesi'ndeki evinin önünde Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu. Evli ve biri 3, diğeri 5 yaşında 2 çocuğu bulunan Özyer’in mesai arkadaşları da uğurlamaya gelenler arasındaki yerlerini aldı.

“HASAN BİZİ BIRAKIP GİTME”
Eşinin montuna sıkı sıkı sarılan Gülser Özyer, cenazenin camiye götürülüşü sırasında, “Hasan bizi bırakıp gitme, kızın camdan bakıyor” diye gözyaşı döktü. Özyer'in kızı da babasının montuna sarılarak, gözyaşı döktü. Evinin önünde helallik alınması ve dua okunmasının ardından Özyer’in cenazesi Dereiçi Mahallesi Camii'ne götürüldü. Cenazeye GMİS yetkilileri, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Özyer’in mesai arkadaşları ve akrabaları katıldı. 5 kardeş olan Özyer’in yakınları cenazede büyük üzüntü yaşarken, baba Ekrem ve anne Nezahat Özyer’i yakınları teselli etti. Özyer’in cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığında toprağa verildi.
Editör: Pusula Gazetesi