İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turhan Oral´ın, önceki gün Özel İdare çalışanlarından emekli olanların tazminatları ile ilgili yapmış olduğu açıklamaya İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi yanıt verdi.


Terzi, Maliye Bakanlığı&[#]8217;nın bütçe ödeneği çerçevesinde 3 aydır İl Özel İdarelere gelen ödeneğin yüzde 50´sini kestiğini ve bundan dolayı ödemelerde sıkıntı yaşadıklarını belirtti.


Başkan Terzi açıklamasında şunları söyledi: "Arkadaşlarımızın ikramiye ve kıdem tazminatlarında gecikme sıkıntıları oldu. Mayıs ayının ikramiyesi 733 milyon ve Haziran ayının ikramiyesi 419 milyon. Bu paraları ödedik. Eylül ayının 1 trilyonluk ikramiyesi ödenecek ve emekli olan arkadaşlarımızın 310 milyonluk kıdem tazminatları kaldı.


Bu gecikmeler özel idareden köy hizmetlerinde çalışan işçilerin İl Genel Meclise devredilirken, bütün sosyal ihtiyaçları genel idareden gelecekti. Maliye Bakanlığı 3 aydır İl Özel İdarelere gelen ödeneğin yüzde 50´sini kesti. Maliye Bakanlığı bize bütçe ödeneği çerçevesinde kendi ödemelerinizi bütçenizden ödeyin diyor. Maliye Bakanlığı´nın öngörülen kesintisi 1012 yılında olacaktı. Ancak Bakanlık bunu 2009´da kesmeye başladı. 2012´de kesilecek olan para 2009 yılında kesilmeye başlayınca, yapmış olduğumuz bütçe gideri ve yatırımlarımızda sıkıntı oldu. İnşallah gelecek sene böyle bir sıkıntı yaşamayız. Bakanlık bütçe tasarruf çerçevesinde bu uygulamayı yaptı. Arkadaşlar, ´çözüm Ankara´ya gitmek´ diyor. Biz zaten Ankara´yla her zaman irtibat halindeyiz. Geçenlerde ikramiye ve kıdem tazminatlarıyla ilgili Sayın Valimizle Maliye Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığı ile yazışmalarımız oldu. Maliye Bakanlığı´nın yaptığı erken kesinti bizi sıkıntıya soktu. İşçi ikramiyeleri ve tazminat-larının ödenmesi için resmi yazışmalarımız devam ediyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Zonguldak´a gelen Bayındırlık Bakanımıza özel idarenin içinde bulunduğu sıkıntıları ve yatırımlarda yaşanan aksaklıkları bildiren bir dosya hazırlayıp kendisine takdim ettim. Dosyada yer alan konular arasında afetten zarar gören bölgelerde 4 trilyon civarında zararımız olduğunu belirtim.

Önümüzdeki günlerde İl Başkanları ve İl Genel Meclis Başkanlarının Ankara´da toplantıları olacak. Burada sıkıntılarımız anlatacağız."
Editör: Pusula Gazetesi