Rödevanslı saha sahiplerinin ek maliyetler ve 2 asgari ücret sonrası yaşadığı sıkıntılar çözülüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığı Fatih Sönmez ile görüştüğünü açıklayan Milletvekili Hüseyin Özbakır, “Rödevanslı saha sahiplerine bir asgari ücrete tekabül etmek üzere ortalama ton başına 60 lira civarında bir destek verilecek. Söz konusu tasarı Bakanlar Kurulu ve Başbakanımız tarafından imzalandı. Cumhurbaşkanımız ABD gezisi sonrası imzalayacak ve yürürlüğe girecek” dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Soma faciası sonrasında getirilen ek maliyetler ve 2 asgari ücret uygulaması nedeniyle sahaları kapatma aşamasına gelen rödevanslı saha sahiplerini umutlandırdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığı Fatih Sönmez ile görüştüğünü açıklayan Özbakır, Rödevanslı saha sahiplerinin sıkıntılarının çözülmesi için bir asgari ücrete tekabül yani yaklaşık 60 liraya yakın destek verileceğini açıkladı. Rödevanslı sahalardaki sorunun bu sayede çözüleceğini belirten Hüseyin Özbakır, “Rödevanslı saha sahiplerine bir asgari ücrete tekabül etmek üzere ortalama ton başına 60 lira civarında bir destek verilecek” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalamasıyla ton başına destek çalışmasının yürürlüğe gireceğini belirten Özbakır, “Sayın Musteşar bize gerek özel rödevans saha sahipleri ve gerekse Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı rödevanslı saha sahiplerine bir asgari ücrete tekabül etmek üzere ortalama ton başına 60 lira civarında bir destek vereceklerini belirtti. Söz konusu tasarı Bakanlar Kurulu tarafından imzalandı ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na sunuldu. Başbakanımız da imzaladı, artık iş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına kaldı. Kendisi bildiğiniz gibi Amerika Birleşik Devletleri’nde. Ziyaretini tamamlayıp geri döndüğünde o da imzalayacak ve bu iş yürürlüğe girecek. Sayın Müsteşarımızın bize ilettikleri bu yönde, bu sayede rödevanslı saha sahiplerinin sıkıntılarını çözmüş bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi