Havayolu ile Almanya´dan Zonguldak´a 828 kişinin geldiğini ve 680 kişinin ise yurt dışına uğurlandığını söyledi. Haftada bir olan uçak seferlerini düzenleyen havacılık firması Öğer Tur´un önümüzdeki yıl en az 3 seferle başlamayı hedeflediğini belirten Müdür Özşahin, "Yapmamız gereken bazı iş ve eksiklikler var. Bunları da tamamladığımızda Öğer Tur önümüzdeki yıl en az 3 seferle başlamayı düşünüyor" dedi.


Vali Erdal Ata, bugünkü koşullarda zarara fazla dayanılamayacağını, zarar nedeniyle, gerekirse sermaye artırımına gidilebileceğini ifade etti.


Ata, "Biraz daha sabır edip, zararı sineye çekebiliriz. En fazla 1-2 yıl daha zararı sineye çekebiliriz. Hiç ummadığımız anda çıkan masraflar ve zarar büyük sıkıntı veriyor. En son mazot nakliyatı için ödediğimiz para 22 bin TL" dedi.


THY de uçacak


Eski TBMM Meclis Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan´da, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ile Zonguldak Havaalanı´na ara ve bağlantılı taşımacılık yapılması konularında görüştüğünü söyledi.


Kotil´in önümüzdeki yıldan itibaren THY´nin ara taşımacılığı ve bağlantılı taşımacılığı yapabileceğini belirten Toptan, "Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ile görüştüm. THY´nin ara ve bağlantılı taşımacılık yapması konusunda ikna ettim.


Önümüzdeki yıldan itibaren gerekli incelemelerin ardından ara ve bağlantılı seferlere başlayabilirler.


Özellikle Trabzon-Zonguldak, İstanbul-Zonguldak uçak seferleri olabileceği gibi iller arasındaki seferlere Zonguldak durağı da eklenebilir.

Editör: Pusula Gazetesi