Ereğli ilçesinde düzenlenen ‘’Muhtarlar Yarışıyor’’ bilgi yarışması Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Muhtarlar Çilek ve Kömür adında 2 grup ile 5’er kişi olarak yarıştı. Muhtarlara Kdz. Ereğli’nin tarihi, turistik yerleri ile genel kültürünü yansıtan alanlarda 30 soru yöneltildi. Yaklaşık bir saat süren yarışmayı Kömür grubu kazandı.

Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Noyan Keskin açılışta yaptığı bölgenin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini belirterek, bu tür etkinliklerin ilerleyen zamanlarda da yapılacağını ifade etti. Keskin konuşmasında etkinliğe verdiği desteklerden dolayı Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’a, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile yarışmayı hazırlayıp sunan Kdz. Ereğli Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ayhan Yavuz’a teşekkür etti.

Bilgi yarışmasına Çilek Grubu adına Akarca Mahallesi Muhtarı İlknur Güleri Tekin, Ova Köyü Muhtarı Zeki Sevim, Danişmentli Köyü Muhtarı Ahmet Karadeniz, Kestaneci Mahallesi Muhtarı Ahmet Özer ve Balı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yılmaz, Kömür grubu adına ise Halaşlı Köyü Muhtarı Özcan Özçiçek, Süleymanlar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Soyarslan, Gebe Köyü Muhtarı Adnan Alar, Ruşanlar Köyü Muhtarı Hikmet Erlat ve Geyikbeli Muhtarı Tahsin Aslan katıldı. Yarışma sonunda katılan tüm muhtarlara Ereğli Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmayı Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, Alaplı İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar ve vatandaşlar izledi.

Editör: Pusula Gazetesi