Toplam 5 ay 26 gün çalışacak olan personel alımı için 2 bin 606 kişi başvuruda bulundu. Kısa süreli bir iş olmasına rağmen, yapılan kura çekilişinde adı çıkmayan işsiz vatandaşların üzüntüleri gözlerinden okunuyordu.


Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü&[#]8217;nce yürütülen Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında, İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı birimlerde şoför ve yardımcı hizmetli olarak alınacak 25 kişinin kura çekimi noter huzurunda Atatürk Kültür Merkezi´nde yapıldı. İl genelindeki 25 kişilik geçici kadroya, 1159 işsiz müracaatta bulundu. İş-Kur İl Müdürü Cemal Yiğit, kura çekimi öncesinde yaptığı açıklamada, kuranın noter huzurunda şeffaf şekilde gerçekleştirilerek 25 asil ve 6 yedek personel seçileceğini belirterek, kurada ismi çıkanların 1 Eylül´de iş başı yapacaklarını ve 26 Şubat 2010´da iş sürelerinin sona ereceğini belirtti.


Şoför olarak müracaat eden ve kurada ismi çıkan Emre Şeref (27), özel bir firmada şoför olarak çalıştığını belirterek, şöyle dedi: ´´İş nasıl olacak bilemiyorum. Ben daimi olarak düşünmüştüm ama o kadar da önemli değil. Kazandım ama kararsızım. 5 ay 26 gün denilince insanın içinde karamsarlık oluşuyor. İşten çıktıktan sonrasını da düşünmek var. 5 ay 26 gün sonrada işsiz kalmak kötü bir şey. Ev geçindiriyorum. Evliyim ve 2 çocuğum var, onları da düşünmek zorundayım."


Çocuğu Murat Açıkgöz için kuraya gelen ve ismi çıkmayınca üzülen anne Lütfiye Açıkgöz ise, kurada ismi çıkanlara ´´hayırlı olsun´´ dileklerini iletti. Açıkgöz, çocuğunun birinin askerden yeni geldiğini diğerinin de askere gittiğini, oğlunun isminin kuradan çıkmamasının şansızlık olduğunu söyledi.


Valilik ve Belediye´nin kura çekimi Camlı Köşk´te yapıldı


İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı birimlerde şoför ve yardımcı hizmetli olarak alınacak 25 kişinin yanı sıra Zonguldak Valiliğinde temizlik işlerinde görevlendirilecek 8 işçi ile Zonguldak Belediyesinin çeşitli birimlerinde görevlendirilecek 25 geçici işçiyi belirlemek amacıyla kura çekimi, Atatürk Kültür Merkezi ve Camlı Köşk´te yapıldı. Zonguldak Valiliği ve belediyede 5 ay 26 gün süreyle çalışacak 33 geçici işçi, 1447 kişi arasında yapılan noter huzurunda yapılan kura çekimi sonrası belirlendi.


Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Cemal Yiğit, yaptığı açıklamada, geçici statüyle işe başlayacak personele 5 ay 26 gün süreyle iş imkânı sağlanacağını ve ücretlerinin müdürlükleri tarafından verileceğini belirterek, ´´İşe alınanlara asgari ücretten ödeme yapılacak´´ dedi.


İl Özel İdare Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılacak 25 geçici işçi de bu sabah 1159 kişinin katıldığı kura çekimi sonrası belirlenmişti.

Editör: Pusula Gazetesi