Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 4 çocuğunu üniversitede okutan baba 60 yaşında kendisi de Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı’na (YGS) girdi.

Kdz. Ereğli ilesinde arıcılık yaparak geçimi sağlayan Selahattin Güney 60 yaşında YGS’ye girdi. Kdz. Ereğli Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nde sınava giren Güney, hedefinin veterinerlik bölümünü kazanmak olduğunu söyledi. Lise eğitimini de dışarıdan okuyarak tamamlayan Güney, gençliğinde maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamadığını, 4 kızını okuttuktan sonra sıranın ancak kendisine geldiğini dile getirdi. Güney, gazetecilere yaptığı açıklamada “Bir ay önce 60. Yaş günümü kutladım. Kızlarım üniversite sınavına girmemi söylediler. Maalesef gençliğimizde paramız yoktu, okuyamadık. Evlendikten sonra çoluk çocuğu okuttuk. Şimdi de sıra bana geldi galiba. Bu gün sınava giren bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Umarım herkes istediğine sahip olur. Benim de hedefim öncelikli olarak veterinerlik, sonra biyoloji yada kimya. Allah herkese gönlüne göre versin. Sınava nasıl hazırlandın? Derseniz, hayatımız zaten sınav. Ben lise eğitimimi de dışarıdan bitirdim. Hiç ders çalışmadım. Meraklı birisi olduğum için, kendi bilgilerimle bunu başardım. Üniversitede okuyan çocuklarımın yardımı ile bu sınava hazırlandım. Önemli olan hayallerin büyüklüğü, sınav soruları kendiliğinden zaten gelir. 3 hedefimden birisi mutlaka olacak. Ömür yeterse 5 yıl sonra görüşürüz” dedi.

4 kız babası olduğunu belirten Güney, hepsinin de üniversiteyi okuduğunu, en küçük kızının İspanya’da Uluslararası yüksek yöneticilik üzerine lisans eğitimine devam ettiğini söyledi.

Kdz. Ereğli ilçesinde polis ekipleri ile okul görevlileri YGS’nin yapılacağı okullarda geniş güvenlik önlemleri alarak sınava girecek öğrencilerin üstlerini tek tek aradı, sınav giriş belgeleri ile kimliklerini kontrol etti. Öğrenciler sınava girerken aileleri de okul bahçesinde kendileri için dua etti, Kur’an-ı Kerim okudu.
Editör: Pusula Gazetesi