Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Merkeze bağlı Çınartepe Mahallesi’nde 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“5 Mart 2016 Cumartesi günü ilimiz Çınartepe Mahallesi'ndeki bir evde cesetler olduğu, evin kapısının kilitli olduğunun emniyet birimleri tarafından saat 13.00 sıralarında haber verilmesi üzerine, kapının açılarak içeri girilmesi talimatı verilmiş, içeride 3 ceset olduğunun bildirilmesi üzerine, olay yeri inceleme ekibine, olay yerinde çalışılması talimatı verilmiş ve bizzat olayın yaşandığı eve intikal edilmiştir.

Maktullerin; 1982 doğumlu B.D.; 1959 doğumlu H.D. ve 1977 doğumlu S.G. olduğu anlaşılmış ve adli tıp uzmanı eşliğinde yapılan ölü muayenesi ve otopsi işlemi ile her üçünün de ateşli silahla vurularak öldürüldüğü tespit edilmiştir.

Olaydan bir gün sonra suçun faili olduğu değerlendirilen H.K. kolluk birimleri ile irtibata geçerek suçta kullandığı düşünülen tabanca ile birlikte teslim olmuştur.

Şüpheli H.K. gerek kolluk ve Cumhuriyet Başsavcılığımızda, gerekse sevk edildiği mahkemede verdiği ifadesinde suçunu ikrar etmiştir.

Şüpheli H.K., Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği'nce ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanmış olup, soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir.

Soruşturma sonuçlandığında ayrıca açıklama yapılacaktır.”

Editör: Pusula Gazetesi