İl Genel Meclisi’nde AK Partili üye Ramazan Taşdemir ve CHP’li üye Nebahattin Yılmaz arasında denize dökülen hafriyat ve molozlar yüzünden tartışma yaşandı. CHP’li Nebahattin Yılmaz, gündem dışı söz alarak, İl Özel İdare’ye ait araçların Göbü sahiline moloz döktüğünü iddia ederek, “İl Özel İdare’nin aracı denize moloz döküyor. Kendi gözlerimle gördüm” diye konuştu.

Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu, molozların nereye döküldüğü hakkında bilgi isteyerek, “Amacımız, Nebahattin Bey’i denetlemek değil, nasıl dökülmüş, niye dökülmüş, bunu kendi içimizde sorgularız” dedi. AK Partili üye Ramazan Taşdemir de, “Orayı görüyorsun da, Kilimli-Alacaağzı mevkiinde Çatalağzı, Kilimli ve Muslu Belediyeleri çöpleri denize döküyorlar, bunu niye görmüyorsun?” dedi.

Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Mart ayı birinci birleşimi, Vacit Durdubaş başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis, bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanmasıyla başlarken, bir gündem maddesi görüşüldü.

Gündemin 3’üncü maddesinde; 2016 yılı Özel İdare bütçesinden, Çaydamar Ek Hizmet Binası ile Lojistik Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü Hizmet Binasının tel örgü ile çevrelenmesi için ayrılan 50 bin TL ödeneğin; Polisevi Şube Müdürlüğü’nün deprem güçlendirmesi, mantolama, çatı kaplama ve çelik konstrüksiyon yapım işi için kullanılması meclise soruldu. Bu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste, AK Partili üye Ramazan Taşdemir ve CHP’li üye Nebahattin Yılmaz arasında denize dökülen hafriyat ve molozlar yüzünden tartışma yaşandı.

YILMAZ: “BELEDİYELER YAPSA DA, BİZ DENİZE MOLOZ DÖKMEMELİYİZ”

CHP’li üye Nebahattin Yılmaz, gündem dışı söz alarak, İl Özel İdare’ye ait araçların Göbü sahiline moloz döktüğünü iddia etti. Yılmaz, konuşmasında şunları söyledi:

“İl Özel İdare’nin aracı denize moloz döküyor. Kendi gözlerimle gördüm. Bunu bazı belediyelerin yaptığını duyuyoruz. Belediyeler bunu yapsa da, biz kendi araçlarımızla denize moloz dökmemeliyiz” dedi.

KOKULU: “NASIL DÖKÜLMÜŞ, NİYE DÖKÜLMÜŞ, BUNU KENDİ İÇİMİZDE SORGULARIZ”

Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu, molozların nereye döküldüğü hakkında bilgi isteyerek, “Belirli hafriyat yerleri var, oralara dökmesi gerekiyor. Gerekli hassasiyeti gösteririz, nerede döküldüğünü sormamız da, Nebahattin Bey’i denetlemek değil, nasıl dökülmüş, niye dökülmüş, bunu kendi içimizde sorgularız” dedi.

TAŞDEMİR: “NEBAHATTİN BEY ÇEVREYE DUYARLIYSA, GİDİP ORAYA BAKSIN”

AK Partili üye Ramazan Taşdemir de söz alarak, “Göbü yolunda genişletme çalışmaları var. Bu çalışmada çıkan hafriyat aşağıya dökülüyor, denize gitmiyor. Denizi kirletecek bir çöp değil, atık değil. Orayı görüyorsun da, Kilimli Alacaağzı mevkiinde Çatalağzı, Kilimli ve Muslu Belediyeleri, Sapça'da çöp dökme yeri varken, çöpleri denize döküyorlar. Onu görmüyor musun? Nebahattin Bey çevreye duyarlıysa, gidip oraya baksın, insanların denize girdiği yere çöplerin döküldüğünü görsün" dedi.

Yılmaz ve Taşdemir’in tartışmasını, araya giren Meclis Başkanı Vacit Durdubaş sonlandırdı.






Editör: Pusula Gazetesi