Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında Kozlu Kaymakamlığı’nın koordinesinde İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği’nin katkılarıyla Namık Kemal İlkokulu’nda “Sağlıklı Meyve Tabağım” etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Esin İlhan, Kozlu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sevda Kaya, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Keleş, Namık Kemal İlkokulu Müdürü Cengiz Çelik, Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Süleyman Erbay, Kozlu Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ve öğretmenler katıldı.

Yeterli ve dengeli beslenme için dört temel besin grubunda (süt grubu, et-yumurta- kurubaklagil grubu, sebze ve meyve grubu ve ekmek ve tahıl grubu) yer alan besinlerden her gün, yeterli miktarda tüketilmesi gerektiği konularında bilgilendirmeler yapıldı. Etkinlik kapsamında sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi, obeziteden korunmada fiziksel aktivitenin mutlaka olması gerektiği vurgulandı.

Beden Eğitimi Öğretmeni Soner Gürler’in koordine ve yönetiminde, çocuklara önce her gün yapılabilecek hafif tempoda egzersiz hareketleri hakkında bilgilendirme ve birlikte okul bahçesinde yürüyüş yapılmış olup, farkındalık oluşturuldu. Sonrasında “Meyve Sağlıktır” sloganıyla öğrencilere meyve ikramında bulunuldu.

Editör: Pusula Gazetesi