Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı, geçtiğimiz Pazar günü İl ve Merkez İlçe Başkanlıklarının bulunduğu binaya yapılan taşlı saldırıyı kınadı. Basın açıklamasını İl Başkanı Ahmet Altun’un okuduğu toplantıya; Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nazire Usta, İl ve Merkez İlçe yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri katıldı.

Partisine yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden Başkan Altun, saldırının 138 bin seçmene ve seçimlerde kendilerine oy verenlere yapıldığını söyledi. Altun, provokasyona alet olmayacaklarını ve tüm tahriklere karşın kendilerine yakışan tavırdan asla ödün vermeyeceklerini ifade etti.

“CHP’Yİ ELEŞTİRMEK, TÜRKİYE’DEKİ EN KOLAY MUHALEFET TÜRÜ HALİNE GELDİ”

Tahrik ve provokasyonlara alet olmayacaklarını ifade eden Altun, şunları söyledi:

“21 Şubat 2016 Pazar günü saat 17.30’da CHP Zonguldak İl ve Merkez İlçe Başkanlıklarının bulunduğu binamıza yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı, Zonguldak’ta gecesini gündüzüne katarak, ülkemizi içine düştüğü karanlıktan aydınlığa çıkarma mücadelesi veren partimizin her kademesindeki emekçilerine, Zonguldak’ta CHP’ye oy veren (yurtdışı seçim bölgesi dahil) 138 bin seçmenimize ve Türkiye genelinde oy veren 12 milyon seçmenimize yapılmıştır. Konu ile ilgili adli süreç devam etmektedir. Bunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve soruşturmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağımızı bildirmek istiyorum. Bu süreçte provokasyona alet olmayacağız ve yapılan tüm tahriklere karşın bize yakışan tavrımızdan asla ödün vermeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi kültürü de zaten bunu gerektirir. Bu konunun detaylarını araştıracağız ancak yapılan saldırıların bu güne kadar CHP’ye yönelik sürdürülen saldırgan tutumdan güç aldığını düşünüyoruz. Halkın kutuplaştırılması ve kendilerinden olmayanı ötekileştirme çabasının, Zonguldak’ta ilk defa böyle bir olay yaşanmasıyla bağlantısı olduğunu düşünüyoruz. Öncelikle bir şeyi söylemekte yarar var ki, CHP’yi eleştirmek Türkiye’deki en kolay muhalefet türü haline gelmiştir. Partimize yöneltilen eleştirilerin hepsi, eleştiri olmak yerine, ülkemizin kurucu ilkelerine saldırı biçiminde sürmeye devam etmektedir. Kendi partileri içinde tek kelime dahi edemeyen kişiler, kendilerini ispatlamak için CHP’ye saldırmaktadır. Ancak herkese bir kez daha hatırlatmak gerekir ki; cumhuriyet Halk Partisi`nin en büyük icraatı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşudur. İsmi Cumhuriyetimizle özdeşleşmiş, tarihi şahsiyetleri bünyesinde barındırmış ve büyüklüğünü bu güne kadar devam ettirmeyi başarmış bir partidir.”

“YAPILAN BU ALÇAK SALDIRIYI BİR KEZ DAHA KINIYORUZ”

Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmak zorunda olduklarını ifade eden Altun, şöyle konuştu:

“Türkiye’de elinin değmediği hiçbir şey bırakmamaya çalışan, kamuyu, özel sektörü, özel ve toplumsal yaşamı baştan aşağı kendi ideolojisi doğrultusunda değiştirme-dönüştürme hedefine kilitlenmiş bir anlayış vardır. Cumhuriyet Halk Partisi, bu sözü edilen çağın gerisindeki fikirlere ve eylemlere karşı var gücüyle mücadele etmeye devam edecektir. Cumhuriyetin tüm kazanımlarının yok edilmeye çalışıldığı bu tek adam düzenine karşı, cumhuriyetimize ve demokrasiye sahip çıkmak zorundayız. PKK ile ‘çözüm süreci’ adı altında kol kola yürüyen AKP, uyarılara kulak asmamış, bildiğini okumuştur. Halktan gizli yapılan pazarlıkların ne gibi sonuçlara yol açtığını hepimiz acı şekilde görüyoruz. Her gün gelen şehit haberleriyle birlikte, şehirlerimizin ortasında patlayan bombalar terörün nasıl tırmandığının ve olağanüstü bir gündem maddesi haline geldiğinin göstergesidir. Son terör saldırısı, AKP’nin, Türkiye’yi artık yönetemediğinin bir göstergesidir. CHP olarak, halkımızın ve ülkemizin özgürlük ve haklarını geliştirme mücadelemizi sürdüreceğimiz gibi ezilen örgütsüz insanlarımızın, dar gelirlimizin, çiftçimizin, köylümüzün, esnafımızın, işçi ve memurumuzun gözü, kulağı, dili ve vicdanı olmaya devam edeceğimizden kimse kuşku duymasın. Biz CHP değerleri çerçevesinde, yurttaşlarımızın özgürlüğü, eşitliği ve refahı için mücadele etmeye devam edeceğiz. Baskının, kutuplaşmanın, ötekileştirmenin karşısında inatla durarak, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için kenetleneceğiz. Bu düşüncelerle, yapılan bu alçak saldırıyı bir kez daha kınıyor, her şeye rağmen yolumuza kararlılıkla devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyor, bu süreçte yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz.”

Editör: Pusula Gazetesi