Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, meclisteki çalışmalar, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın “ölüm yolu” eleştirileri, hastane yeri, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un milletvekillerine eleştirileri ve ÇATES’in taşeron işçilerinin eylemi ile ilgili soruları yanıtladı.

Milletvekili Özbakır, CHP Merkez İlçe Başkanı Uzun’un 5 milletvekilini eleştiren, “Dosyalar havada uçuşuyor, el sıkışıyorlar, icraat yok” sözlerine sert yanıt verdi. CHP Milletvekillerini mecliste görmediğini belirten Özbakır, “Onların bizi eleştirecek halleri yok” dedi.

Özbakır, Filyos Belediye Başkanı Ünal’ın “ölüm yolu” için kimsenin bir şey yapmadığı ve milletvekillerine yaptığı eleştirilere de yanıt verdi. Özbakır, Ünal’ın sabırsız olduğunu ileri sürerek, “Biz o yolun peşinde değiliz, biz duble yolun peşindeyiz. Şehir merkezinden Filyos ve oradan Bartın yoluna bağlanacak olan duble yolun peşindeyiz” dedi.

“MUHALEFET SÜREKLİ ÖNERGE VEREREK, ÇALIŞMALARIMIZI ENGELLİYOR”

TBMM’deki çalışmalarını değerlendiren Özbakır, şunları söyledi:

“Meclisteki çalışmalar bir hayli yoğun gidiyor. Mecliste çok yasa geçirdik. Parti olarak yapmamız gereken vaatlerimiz vardı. Yüzde 73’lük kısmını geçirdik. Hızlı bir çalışma içerisindeyiz. Ancak muhalefet de bizi engelleme çalışmaları içerisinde. O yüzden sıkıntıdayız. Sürekli önerge veriyorlar, her bir önerge de 1,5 saat sürüyor. Meclis saat 14.00 gibi toplanıyor, 8 saat bu önergelerle uğraşıyoruz. Bilhassa HDP, Güneydoğu ile ilgili aynı önergeleri verdiği için mecliste çok fazla zaman alıyor. Ondan sonra kanun görüşmelerine geçiyoruz. En son kişisel verilerin korunması hakkındaki kanuna başladık. Ön görüşmeleri yapıldı, şu an 5’inci maddesindeyiz. Cuma günüden itibaren bütçe görüşmelerine başlayacağız. Cumartesi-Pazar günleri dahil olmak üzere 15 gün bütçe görüşmeleriyle ilgili çalışmalarımız devam edecek.”

“BİZ O YOLUN PEŞİNDE DEĞİLİZ, BİZ DUBLE YOLUN PEŞİNDEYİZ”

Özbakır, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın eleştirilerini ise şöyle değerlendirdi:

“Biz meclise gireli 2,5 ay oldu daha, bu meseleler öyle birden halledilecek meseleler değil. Biz zaten bunları takip ediyoruz, bizim Ömer Başkan biraz sabırsız sanırım, o nedenle çıkıp beyanlarda bulunuyor. O bahsettiği yoldan ben müteakip defalar geçtim. Ama adam gibi geçtim. Gençlerimiz o yolda maalesef ya sürat yapıyorlar ya da alkollü araç kullanıyorlar, oradan aşağı uçuyorlar. Bunun ne olduğunu herkes biliyor, nasıl gidilmesi gerektiğini de herkesin bilmesi gerekiyor. Yolu yapmamız gerekiyor mu? Yapmamız gerekiyor. Birçok iyileştirmesi yapıldı, biz o yolun peşinde değiliz, biz duble yolun peşindeyiz. Şehir merkezinden Filyos ve oradan Bartın yoluna bağlanacak olan duble yolun peşindeyiz. Şu an Kilimli’ye kadar olan kısım devam ediyor. Devrek ile Zonguldak arası sıcak asfalt, buna Çaycuma-Bakacakkadı arasını da kattım. Ereğli yolu ile ilgili de çalışmamız devam ediyor. Ben Ömer Başkanın dediklerine ben katılmıyorum, hepsini de zaten okumadım. Az çok ne dediğini tahmin edebiliyorum. Parti içerisinde böyle şeyler hoş şeyler değil.”

Özbakır, önceki gün CHP İl binasına yapılan saldırıyla ilgili “Doğru bir şey değil, o kişinin AK Partili olup olmadığı da bilinmiyor, provokatör de olabilir. Ama doğru olay değil kınıyorum. Tasvip etmiyorum” dedi.

“ONLARIN BİZİ ELEŞTİRECEK HALLERİ YOK”

CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un milletvekillerini eleştiren açıklamalarını sert dille yanıtlayan Özbakır, şunları söyledi:

“Şimdi biz icraat yapmıyor muyuz? Biz ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. 2 aydır meclis çalışmalarından fırsat bulduğumuzda neler yaptığımız ortada. Biz kentle ilgili bir şey yapamayız. Onu kendi belediyeleriyle çözsünler. Onun düşüncelerine katılmıyorum. Kendi milletvekilleri gelsinler, çalışsınlar. Onları zaten mecliste çok nadir görüyoruz. Birde kalkmışlar bizi mi eleştiriyorlar. Onların bizi eleştirecek halleri yok. Kendi milletvekillerinin Zonguldak’ta ne halde olduklarını vatandaş bizden iyi biliyor.”

“HASTANE YERİYLE İLGİLİ ÜÇ TANE YER VAR, AMA MEVCUT YER DEĞİL”

Hastane yeri ile ilgili soruyu yanıtlayan Özbakır, kafalarında üç yer olduğunu belirterek, “Kafamızda hastane yeriyle ilgili üç tane yer var. Ama mevcut yer değil, onlardan bir tanesi İnağzı. Diğer iki yeri şimdi söylemeyeceğim. Olup-olmayacağı belli değil, daha kesinleşmedi. Sıkıntılar var, onları aşmamız gerekiyor. O yerlerden herhangi biri belirginleştiğinde size açıklayacağım. Onun peşindeyiz. Önce yeri ayarlayacağız, olgunlaştıracağız, sonra Ankara’da girişimlere başlayacağız. Mevcut yer ile ilgili ise bir gelişme yok” dedi.

“ANKARA’YA GİDECEĞİZ, 3 HAFTA SONRA GELECEĞİZ”

ÇATES’te yapılan taşeron işçi eylemine gidemeyeceğini belirten Özbakır, “Oraya geçme fırsatımız yok, Ankara’ya gideceğiz, 3 hafta sonra geleceğiz. Meclis çalışmaları var, oraya gitme imkanımız yok. ÇATES’in kendi arasında olan işçilere maaş ödeme sıkıntısı var. O sorunlar zaman içinde aşılır” dedi.

İŞÇİLERİ TELEFONLA ARADI

Öte yandan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, ÇATES’te Cuma gününden itibaren eylem yapan taşeron işçileri telefonla aradı. İşçi Sözcüsü Okan Doğan İnce ile telefonla görüşen Milletvekili Özbakır’ın, “Sorunun çözümü için gereken çabayı göstereceği” dediği öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi