Ereğli´ye bağlı Kışla Mahallesi´nde doğup büyüyen ve daha sonra Almanya´nın Bochum şehrine yerleşen Beden Eğitimi Öğretmeni Sare Yiğit, geçtiğimiz sene gerçekleştirdiği ziyarette verdiği yardım sözünü yerine getirdi. Mahallede bulunan 26 aile ve köylerden taşımalı olarak öğrenim gören 17 öğrencinin ailesine yardımda bulunan Yiğit, yardımlarına Kurban Bayramı´nda da devam edeceğini söyledi.

Yiğit, açıklamasında, yardımlarının önemsenecek derecede büyük olmadığını, ancak az bile olsa, toplumda sosyal yardımlaşma ve dayanışma bilincine vurgu yapmak istediklerini, Türk milletinin yardımlaşma gibi hasletlerinin sonsuza kadar devam edeciğini söyledi. Yiğit, "Karınca kararınca yardımlar yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız yardımlar büyük olmasa da insanlara mutluluk veriyor. Kurban Bayramı´nda da gelerek yardımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Yapılan yardımlara sebep olan Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Osman Kanca´ya da teşekkür eden Yiğit, Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu ile Almanya Bochum Şehri Werner-Von-Siemens-Schuole Okulu´nun ´Kardeş Okul´ projelerinin son aşamaya geldiğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi