Akdemir, "2019 yerel seçimlerinde yeniden aday olacak mısınız?"

sorusuna "Bu dönem üzerimize düşen görevleri önce yerine getirelim, sonra düşünürüz" dedi.



Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kente hareketlilik ve canlılık getirecek projeler hakkında Pusula’ya bilgiler verdi. Başkan Akdemir, Liman Arkası, Orta ve Kapuz Plajı’nın birleştirilmesi, Kızlar Plajı, Cumhuriyet Parkı, Kırat’taki Mezarlık Projeleri ve Lavuar Alanı Projesi’nin geldiği son noktayı anlattı. Projelerin programa alındığını, ancak bazılarını uygulamada geciktiklerini belirten Akdemir, “Hayata geçirişte bazen zorlanıyoruz. Yer ve mekan şartları uymuyor” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak’ın ihtiyacı olan, kente hareketlilik ve canlılık getirecek olan projeler hakkında Pusula’ya bilgiler verdi.

Liman Arkası, Orta ve Kapuz Plajı’nın birleştirilmesi, Kızlar Plajı, Cumhuriyet Parkı, Kırat’taki Mezarlık Projeleri ve Lavuar Alanı Projesi’nin son durumu ile ilgili gelişmeleri aktardı. Yapılan projelerin sosyal belediyeciliğin yapması gereken işler olduğunu belirten Başkan Akdemir, projeleri hayata geçirişte zorlandıklarını söyledi.

“HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN O İNCE AYRINTILARIN KANUNEN HALLEDİLMESİ LAZIM”

Projelerle ilgili Vali Ali Kaban ve Milletvekillerine dosyaları takdim ettiğini belirten Akdemir, şöyle konuştu:

“Halkımızın Zonguldak’ta ne olmasını istediğini, nelerin değişmesi gerektiğini hem biliyoruz, hem de önemsedik. Hem de bunları programlarımıza aldık. Belediyecilik hizmeti yol, su, kanalizasyonu yaparken sosyal ve kültürel etkinliklerimizi de beraberinde yapalım istiyoruz. Çocuklarımızı eğitelim istiyoruz. Göreve geldiğim o günden bugüne kadar BKM ile çok çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bunlar sosyal belediyeciliğin yapması gerekenler. Programa aldığımız Kızlar Plajı, lavuar alanı, dere ıslahı, mezarlık projesi ve Kapuz Plajı’nın düzenlenmesi bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Ancak hayata geçirişte bazen zorlanıyoruz. Yer ve mekan şartları uymuyor. Dosyalarımızı hazırlamıştık, hem milletvekillerimiz hem de ilgili kurumlara ve Sayın Valimize aktardım. Hayata geçirilmesi için o ince ayrıntıların kanunen halledilmesi lazım. Yasa, yönetmelik neyse onları takip ediyoruz. Bir-iki ay içerisinde halledilir, arkadaşlarımız takip ediyor.”

“İNSANLARIMIZI ORADA TARİHİ DOKUYU DA ÖZÜMSESİN İSTİYORUM”

Liman Arkası Projesi’nde o bölgedeki eski yapıyı canlandıracaklarını belirten Akdemir “Fener semtindeki düzenlemeler önemli, yer TTK’nındı. O bölgede tünel giriş-çıkışı var. İnsanlarımızı orada tarihi dokuyu da özümsesin istiyorum, eskiden kömür trenleri şehrin içinden geçerdi. O bölümü canlandırmak istiyoruz. Denizi de kullanılabilir, tertemiz. Tünele kadar olan kısmın parke çalışmasını yaptım. Bitirdiğimizde bir seyir terası olacak, insanlar gidip orada dinlenebilecek” dedi.

“TURİZMİ CANLANDIRMA ANLAMINDA DEĞİŞİK KONSEPTTE DÜZENLEYECEĞİZ”

Orta Kapuz ile Kapuz Plajı’nı mutlaka birleştireceğini belirten Akdemir, “Orta Kapuz ile Kapuz Plajı’nın birleştirilmesi Orta Kapuz, Tersane, Kapuz Plajı, Deniz Kulübü çok özel koylar, Türkiye’de nadide olan koylarımızdan biri hepsi de. Biz de bunları turizmi canlandırma anlamında değişik konseptte düzenleyeceğiz. Orta Kapuz TTK’nın işletmesiydi, oraya üye kartıyla giriliyordu. O kırık, virane olan yapıyı düzenlemek istiyorum, başaracağım” dedi.

“KENDİ BÜTÇEMİZDEN MEZARLIĞIN BİTİMİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Asri Mezarlık’ın dolmasıyla birlikte kentte yeni bir mezarlığa ihtiyaç duyulduğunu belirten Akdemir, projeyi Kırat mevkiinde uygulayacaklarını belirterek “Mezarlığımız bitmek üzereydi, İller Bankası’ndan kredi çekmiştik. Kendi bütçemizden oranın bitimini sağlayacağız. Çünkü Asri Mezarlığımız çok çabuk doluyor, o yüzden daha modern bir tesis uygulayacağız. Camisiyle, mescidiyle, oturma alanlarıyla, otoparkıyla, morguyla, hocamızın oturma yeriyle birlikte tam teşekküllü bir yer olacak” dedi.

“LAVUAR ALANI ÖYLE KALMAZ”

Başkan yeniden gündeme gelen ve atıl halde duran lavuar alanı ile ilgili ise, “Lavuar alanı öyle kalmaz. Bürokrasi olarak işlerimizi tamamladık. Bizimle ilgili kısımları biz hallettik, çok yakın bir zamanda da tekrar TTK Genel Müdürü, Valimiz ve Milletvekillerimizle görüşeceğiz. Buranın Hazine’ye devri yapıldığında daha kolay alıyorsunuz. Daha güzel hayata geçirebiliyorsunuz. Sayın Valimiz bize her konuda destek oluyor. İnşallah onunla birlikte güzel konulara imza atacağız” dedi.

“ÖNCE ÜZERİME ALDIĞIM GÖREVİ YERİNE GETİRECEĞİM”

2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday olup olmayacağını sorduğumuz Akdemir “2019’a uzun bir süre var, biz şimdi üzerimize almış olduğumuz görevi en iyi şekilde yapmanın heyecanını yaşıyoruz. O günler gelir, önümüze ne gelir bilemeyiz. Allah bize sağlık versin, ne olacağımız belli değil. Şimdiden bu konuyu konuşmak çok anlamsız, 2019’a kadar üzerime aldığım görevi en güzel şekilde halkıma yansıtmak istiyorum, gerisi kolay” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi