ZONGULDAK'ta, katı atıklarını sahilde depoladığı gerekçesiyle 3 belediyeye, toplam 368 bin 244 lira para cezası uygulanacağı bildirildi.

Geçen 10 Şubat'ta bir ihbarı değerlendiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri, Kilimli İlçe Belediyesi ile Çatalağzı ve Muslu Belde Belediyeleri'nin katı atıklarını, Sofular Köyü Tombaklar Mevkisi'ndeki Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'ne göndermediğini tespit etti. İncelemede, katı atıkların taşınmasının ekonomik olmasını sağlamak ve taşıma hattındaki trafiğe fazla yüklenmemek için oluşturulan Karadon Transfer İstasyonu'na da çöplerin nakledilmediği belirlendi. Kilimli ve Çatalağzı Belediyeleri'nin çöplerini Kilimli sahilinde bulunan Alacaağzı Mevkisi'ne, Muslu Belediyesi'nin de kendi sınırları içindeki İtfaiye İstasyonu alanında vahşi depolamasını yaptığı belirlendi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada mevzuat yükümlülüklerini yerine getirmeyen Kilimli, Çatalağzı ve Muslu Belediye Başkanlıkları'na, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca gerekli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

İnceleme ve tespitler ışığında CHP'li 3 belediyeye, Çevre Kanunu'nun 20'nci maddesi gereği 122 bin 748'er liradan toplam 368 bin 244 lira para cezası uygulanacağı belirtildi. Ayrıca, belediyeler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.


Editör: Pusula Gazetesi