Açılış törenine siyasi parti ilçe başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileriyle kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.


Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Belediyesi´nin organizasyonunda Ekşioğlu Vakfı´nın katkılarıyla bu etkinliklerin düzenlendiğini belirterek, "Açıkçası bu kadar kısa sürede bu kadar büyük bir organizasyonun hazırlanabileceğini tahmin etmiyordum. Ancak Ekşioğlu Vakfı çalışanları, bu organizasyonun Genel Koordinatörü Sayın Selma Ekşi ve Belediye çalışanlarımız kısa sürede bu alanı hazırlayıp Ramazan ayı boyunca halkımızın hizmetine hazır hale getirdiler. Ekşioğlu Vakfı ve çalışanlarına, belediye çalışanlarımıza, bu organizasyonun sponsorlarına ve tüm emeği geçenlere şahsım ve Alaplı halkı adına teşekkür ediyorum. Ramazan Bayramı da dâhil Ramazan ayı süresince devam edecek etkinliklerle kutsal Ramazan ayının manevi hazzını, heyecanını hep birlikte paylaşacağız" dedi.


Başkan Çimenoğlu, Feshane Şenlikleri kapsamında Ramazan ayı süresince bu alanda sürpriz sanatçıların sahne alacağı dev konserler, Hacıvat-Karagöz gösterileri, tiyatro ve sinema gösterimi, meddah, semazen, tahta bacak, ateş çıkaran adam gösterileri, orta oyunlar, yarışmalar, dini sohbetler, yöresel folklor ve kolbastı ekibi gösterilerinin sahneleneceğini belirterek, bunun yanında kurulan hediyelik eşya stantlarının da gün boyunca vatandaşların hizmetinde olacağını bildirdi.


Çimenoğlu, Alaplılı ve çevre yerleşim birimlerindeki tüm hemşerilerini şenliklere davet ederek, "Bu tür etkinliklerle Alaplı´da sosyal yaşamı zenginleştirmeye, renklendirmeye çalışıyoruz. Etkinliklere gösterilen ilgi de ilçemizin sosyal faaliyetlere olan ihtiyacını gösteriyor" dedi.


Başkan Çimenoğlu, önümüzdeki yıl deniz sahili dolgu alanının üst yapı çalışmalarına başlanacağını belirterek, "Alaplı sürekli büyüyen ve gelişen bir kent. Bu gelişmeye kurum olarak bizler de ayak uydurmak zorundayız. Limak firması ile yaptığımız görüşmeler sonrasında ilgili firma duble yol çalışmalarında çıkardığı hafriyatı dolgu alanına döküyor. Alaplı için büyük önemi bulunan bu yatırımı dolgu çalışmasını tamamlayarak bir an önce bitirmeyi hedefliyoruz. Sahil bandında belirlenen proje doğrultusunda önümüzdeki yıldan itibaren dinlenme, eğlenme, gezinti, spor, alışveriş merkezi ve modern otoparklar yapılacak. Sahil bandını mümkün olan en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi.


Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ise konuşmasında, bu etkinliğin organize edilmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu olmak üzere Belediye çalışanları ve Ekşioğlu Vakfı´nı kutlayarak, "Bu tür etkinlikler ilçemizin sosyal yaşamına canlılık ve hareket kazandırıyor. Bu etkinliğin ve mübarek Ramazan ayının ilçemize hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.


Konuşmaların ardından yerel sanatçı Muammer Darçın, söylediği şarkılarla vatandaşları eğlendirdi. Bulgaristan Milli Folklar Ekibi&[#]8217;nin halk oyunları gösterisi de vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile izlenirken, Karadenizli ses sanatçısı Herem de, söylediği şarkılarla vatandaşları coşturdu. Animasyon ve palyaço gösterileri, tahta bacak gösterisi, havai fişek gösterileri de feshane şenliklerinin ilk gününe ayrı bir renk kattı. Bu arada Alaplı Belediyesi 1.Ramazan Şenlikleri ve Hediyelik Eşya Fuarı açılışı ve ilk akşam eğlence programını uydudan yayın yapan Kral Karadeniz TV canlı olarak yayınladı. Kral Karadeniz TV Alaplı Feshane Şenlikleri ve Hediyelik Eşya Fuarı´ndan canlı yayınlarına Ramazan ayı boyunca devam edecek. Alaplı Belediyesi 1.Ramazan Feshane Şenlikleri Ramazan ayının ikinci akşamında da renkli görüntülere sahne oldu. Şenliklerin ikinci akşamında Bulgaristan Milli Folklor ekibi gösterilerini sunarken, Muammer Darçın ve Ankaralı Nihat da sahne performanslarıyla vatandaşları coşturdu. Feshane Şenliklerinde kurulan "Yörük Çadırı" da vatandaşların ilgi odağı oldu.

Editör: Pusula Gazetesi