Tekel ve Bakkallar Odası Başkanı Şükür Küçükali, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir´in Kilimli´de Bim ve A 101 gibi yabancı markaların açılmasına izin vererek küçük esnafı çürüttüğünü söyledi.


Özdemir´in marketlerin açılması için şartlı izin verdiğini belirten Küçükali, "Marketlerin açılması karşılığı belediyeye 150 bin liralık bir itfaiye aracının hediye edildiği, bağış yapıldığı belediye tarafından duyuruldu. Kilimli esnafı 150 bin liralık bir itfaiye aracı karşılığı yabancı marketlere satılmıştır" dedi.


Kilimli esnafının hor görüldüğünü ifade eden Küçükali; "Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir geçtiğimiz günlerde Kilimli´de Bim ve A 101 gibi süper marketleri yapımına izin verdi. Bu marketlerin açılmaması için belediye başkanı ile görüştüğümde bana, ´Kilimli halkına ucuz ve kaliteli gıda sunmak için izin verdim´ demişti. Geçtiğimiz gün bir gazetede okudum Kilimli´de Bim ve A 101 mağazası açıldı. Fakat A 101 marketinin açılması karşılığı belediyeye 150 bin liralık bir itfaiye aracının hediye edildiği, bağış yapıldığı duyuruldu. Kilimli esnafı 150 bin liralık bir itfaiye aracı karşılığı yabancı marketlere satıldı ve değiştirilmiştir. Üstelik belediyeye hediye edilen itfaiye aracının plakasının A 101 olacağı söylendi. Kilimli esnaf neden bu kadar hor görülüyor anlamış değiliz. Ekonomik durumlar nedeniyle esnafın zaten sıkıntısı var. Bir de böyle sıkıntılar gelirse durum daha da kötüleşiyor. Bu güne kadar Kilimli´de marketler zinciri yoktu. Önceki belediye başkanı buna izin vermemişti. Şimdi ne değişti. Biz yerli büyük marketlerin açılmasına karşı değiliz. Sadece ülkemiz ve ilimizde yabancı markalı işletmelerin yerli esnafı çürütmesine izin verilmemesini istemiyoruz. Belediyeler esnaflar sayesinde var. Belediyelerle bütünleşen esnaf neden hor görülüyor bunu anlamış değilim. Esnaf bir ilin bel kemiğidir. Esnafsız hayat olmaz. Bu gidişle esnafın hiçbir yerde sahibi olmayacak. Biz esnafa acımalarını istemiyoruz. Esnafa acımasınlar. Herkesin yasaları uymasını ve uygulamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi