ZONGULDAK'ta, 4 yıl önce meydana gelen meydana gelen 2 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı pazaryeri çatısının çökmesi olayında eski Belediye Başkanı CHP'li İsmail Eşref’in de aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

Terakki Mahallesi'ndeki Soğuksu Pazaryeri'nin çatısının 5 bin metrekarelik bölümünün yoğun kar nedeniyle 18 Ocak 2012'de çökmesi sonucu, pazarda sebze ürünleri satan 44 yaşındaki Fatma Sarıoğlu ile 57 yaşındaki Güngör Durmuş öldü, 20 kişi ise yaralandı. Çöken çatının yapımı sırasında belediye başkanı olan İsmail Eşref ve Başkan Danışmanı Erhan Darende, Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk, diğer personel Necati Akkaş, Aydın Sevimli, Yusuf Kara ile müteahhit firma sahibi Mustafa Memoğlu hakkında, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 4 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen dava duruşmasına, tutuksuz sanıklar katılmadı. Ölenlerin yakınları ve kazada yaralananlardan bazıları ise mahkemede hazır bulundu. Mahkeme heyeti, 4 Nisan’da bilirkişi heyetiyle pazaryerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Editör: Pusula Gazetesi