Türk Tabipleri Birliği Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine yazdığı yazıda Atatürk Devlet Hastanesi’nde psikiyatri uzmanı olarak çalışan bir hekimin hastanenin sağlık kuruluna başvuran kişi tarafından istediği doğrultuda kanaat bildirmediği gerekçesiyle şiddete maruz kaldığını belirtti.

Şiddet sonrası kişinin yargı yoluyla cezalandırıldığına dikkat çekilen yazıda aynı hastanın doktorun odasına gelerek talebini yinelediği ve güvenlik görevlileri tarafından doktor odasından uzaklaştırıldığı belirtilirken sonraki gün yine doktorun odasına gelerek doktoru tehdit etti. Medimagazin'in ulaştığı yazıdabaşhekimliğe ve savcılığa başvuran psikiyatri uzmanı kişiye 6 ay uzaklaştırma tedbiri uygulanması kararı çıkarttı.

Ancak verilen uzaklaştırma kararına rağmen hastane yönetimi tarafından tekrar sağlık kuruluşuna çağırıldığı iddia edilen kişi, aynı bölümdeki diğer 3 psikiyatri uzmanını da ölümle tehdit etti.
Psikiyatri uzmanı Zonguldak Tabip Odasına verdiği dilekçede ise hastane yönetiminin kişiyi değerlendirmesi için kendisine görevlendirme çıkardığını belirtirken, buna itiraz ettiği için kendisinden savunma yazması istendiğini dilekçesinde ifade etti.

Olması gerekenin hastane sağlık kurulu başkanlığı tarafından SGK’ya resmi yazıyla durumun anlatılarak hastanın belirtilen sebeplerden ötürü o hastanede değerlendirilmesinin uygun olmadığını defalarca dile getirdiklerini belirten psikiyatri uzmanı hem kendisinin hem de diğer 3 psikiyatri uzmanının can güvenliğinden endişe duyduklarını belirtti.

TTB ise genel sekreterliğe yazdığı yazıda hekimin Tıbbi Deontoloji Tüzüğü uyarınca sağlık hizmeti sunumu sırasında şiddete uğraması nedeniyle hekimin sağlık hizmetinden çekilmesini istedi.

SON DAKİKA...
Pusula'ya ulaşan bilgilere bu dört doktorun isimleri şöyle:

Psikiyatri Uzmanları Doktor B. Ç, Dr. G. Ş., Dr. Osman T. K., Dr. H. O. A. oldukları öğrenildi.

Kaynak: Mediamagazin
Editör: Pusula Gazetesi