Hatırlanacağı üzere 10-11 Kasım 2015 tarihlerinde Prof. Dr. Orhan Uzun, Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Yrd. Doç. Dr. Rukiye Uzun ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Okutman Dinçer Biçer’den oluşan BEÜ heyeti, Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi’ni ziyaret etmiş, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmuştu. Dil, edebiyat ve beşeri bilimler alanlarında Çin’in en nitelikli ve köklü yükseköğretim kurumları arasında yer alan Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi, uluslararası bir üniversite olma kimliğiyle dikkati çekmekte. 8 bin 500 uluslararası öğrencisi bulunan BLCU, Çin’e dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası öğrenciler için popüler bir Çince eğitim merkezi konumunda.

İmzalanan işbirliği anlaşması kapsamında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak programlar, projeler, kongre, sempozyumlar, çalıştay ve ziyaretlerin yanı sıra BEܒde Çince dil eğitimleri düzenlenmesi ve Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü kurulması planlanıyor.

BEU Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi ile işbirliği faaliyetlerini geliştirmek isteyen bölüm başkanlarımız ve akademik personelimize yardımcı olmaya hazırdır.

Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi’nin fakülte ve bölüm listesi aşağıda verilmiştir. Ayrıntılı bilgilere BLCU’nün http://english.blcu.edu.cn/ sayfasından erişilebilir.
Editör: Pusula Gazetesi