Ereğli Gemi İnşa Sanayi Ticaret AŞ bünyesindeki taşeron firmada çalışan yaklaşık 450 işçiden 100´ü, 5 aydır maaş alamadıklarını öne sürerek, ofis binasının arka kısmında toplandı.
Firma yetkilileri, işçileri eylemi bitirmeleri yönünde ikna etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.
Zaman zaman yetkililerin konuşmasını tepkilerini dile getirerek kesen işçiler, bir süre sonra yere oturarak eylemlerini sürdürdü.
İsmini vermek istemeyen, liseye giden 2 çocuğu bulunduğunu belirten bir işçi, gazetecilere, çoğunluğu asgari ücretle çalışan işçilerin maaş alamadıklarından geçim zorluğu yaşadığını söyledi.
Yetkililerle yaptıkları görüşmeden sonuç alamadıklarını ifade eden işçi, şöyle konuştu:
´´Formenlerimiz de maaşlarımızı alabilmemiz konusunda bir şey yapamıyor. Sorun direkt şirket yönetimini ilgilendiriyor. Zaman zaman maaşlarımızı vereceklerini söylüyorlar, biz de borçlu olduğumuz banka ya da esnafa aynı gün için söz veriyoruz. Ancak o gün geldiğinde paralarımız verilmiyor. Bu gece sahura kalkacağız ama evimizde yiyecek hiçbir şeyimiz yok. Önümüzde bayram var, okullar açılacak. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bizler sürekli grev yapan insanlar değiliz, böyle olmasını da istemiyoruz. Çünkü iyi kötü işimiz var. Ancak temmuz dahil içeride birikmiş maaşlarımızın verilmemesi halinde çalışmayacağız.´´
Bu arada, iş yeri güvenlik ekipleri, fotoğraf ve görüntü almak isteyen gazetecileri, ´´iş yeri sahası´´nda olduklarını belirterek, engellemeye çalıştı.
Editör: Pusula Gazetesi