Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kurulu bulunan Beşir Derneği, Semerkant Vakfı, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile Ereğli belediyesinin katkıları ile toplanan 5 TIR kömür, yapılan dualarla Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilmek üzere yola çıktı.


Sahil bandı Amfi tiyatro önünde gerçekleştirilen törene Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Erdemir Sivil Toplum ve Kamu Kuruluşları İlişkileri Müdürü Gülşin Yöney, Semerkant Vakfı ve Beşir Derneği yetkilileri, bazı belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören de ilk konuşmayı yapan Semerkant Ereğli Şube Başkanı Kemal Öztürk "Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Oradaki insanların yardıma ihtiyacı var. Bölge halkımız Bayır Bucak Türkmenleri için duyarlılık göstererek bu soğuk kış günlerinde onları bir nebze ısıtacak 5 tır kömür gönderiyoruz. Başta Beşir Derneği, Semerkant Vakfı, Ereğli Belediyesi ve Erdemir olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Türkmenlerin Türkiye' ye gelmesi ile devletin kucak açtığını ve Ereğli' den gönderilen kömürlerle bir nebze olsun yaraları sarmak istediklerini kaydetti. Uysal konuşmasında “Bugün Suriye’de bir iç savaş var. Bundan dolayı orada Bayır Bucak Türkmenlerimiz, büyük sıkıntı içinde. Bu iç savaştan kaçan Türkmen vatandaşlarımız kapılarımıza dayandığında, biliyorsunuz devletimiz kapılarını açarak kendilerini zor durumdan kurtarmıştır. Türkmen Kardeşlerimizi de misafir etmekteyiz. Orada yaşayan Türkmen Kardeşlerimiz hem biraz ısınsınlar, hem de yalnız olmadıklarını hissettirmek için beş tır kömür gönderiyoruz. Tabii ki bu yetmez ama inşallah ülkemizin her yanından gönderilen k ömür ve elbiselerle bir nebze olsun acılarının dineceğini tahmin ediyorum" dedi.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu törende yaptığı konuşmada tüm insanlara yardım etmeyi şiar ve düstur dinen Türk milletinin bu duygularını açığa vurduğunu belirterek “Şüphe yok ki böyle kış gününde yiyecek yanında yakacağın da gönderilmesi son derece manidardır. O itibarla emeği geçen başta Beşir Derneği yetkilileri olmak üzere, Semerkant Vakfı yetkililerine, Erdemir’e, belediyemize canı gönülden tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum. Bu tür organizasyonlar yapmak bir yana düşünmek bile büyük bir maharetin göstergesidir. Bu saydığım kurumlar her türlü takdir ve teşekkürü hak etmektedirler. Bu arkadaşların yardım taleplerini geri çevirmeyen saygıdeğer vatandaşlarımız da yardımseverliklerini ortaya koymuştur" dedi.

Konuşmaların ardından okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından yardım TIR'ları yola çıktı.

Editör: Pusula Gazetesi