Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından Büyük Anadolu Otel’de “Esnaf Toplantısı” düzenlendi. Toplantıya Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, TESKOMB Batı Karadeniz Bölge Başkanı Mehmet Azman, Ereğli Esnaf Kefalet Kopperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Ereğli Şoförler Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ile ilçedeki esnaflar katıldı.

Toplantıda konuşan Kdz. Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, başkan Uysal'a esnaflarla bir araya gelmesinden dolayı teşekkür etti. TESKOMB Batı Karadeniz Bölge Başkanı Mehmet Azman ise yeni kredilerle ilgili esnaflara bilgiler verdi. Azman, esnaflara 30 bin TL’lik 5 yıl geri ödemeli faizsiz kredilerin verilmeye başlandığını ifade ederek ilk dönemde yaşanan sıkıntılarında aşıldığını ve kredi almanın kolaylaştığını söyledi.

Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ise konuşmasında Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a esnaflara verdiği değerden dolayı teşekkür etti.

Oda başkanlarının ardından kürsüye çıkan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal pazaryeri ile ilçede toplu taşıma yapan halk otobüsleri ve köy minibüsleri ile ilgili hazırlanan projeleri slayt gösterisi eşliğinde anlattı.

"Biz önce insan diyerek yola çıktık. Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın kültürüne medeniyetine inanan insanlarız” diyerek esnaflara büyük önem verdiğini anlatan Uysal, tek sevdasının Kdz. Ereğli olduğunu söyledi.

PAZARYERİ YIKILMADAN DÜZENLENECEK

Pazaryeri ve çevresinde yapılacak yeni düzenlemeler hakkında toplantıya katılan esnaflara bilgi veren Uysal “Pazarcı kardeşlerim yaz kış, yağmur çamur demeden sabahın erken saatinden gecenin geç vaktine kadar helalinden rızkını kazanmak için çalışıyor. Pazaryerlerimiz ve pazaryeri kültürümüz yaşamalı. Biz bunu eski hali ile değil, yeni haliyle yaşatmalıyız. Pazaryerini haftanın 7 günü, canlı ve çok güzel, ışıl ışıl bir mekân haline getirmek üzere çalışıyoruz. Herkes bulunduğu yerde, dükkânında kalacak. Pazaryeri bambaşka bir görüntüye kavuşacak” dedi.

Uysal ayrıca pazaryerine bayan ve erkek tuvaletleri ile esnafların ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için mescit yapımına başladıklarını ve kısa sürede hizmete açacaklarını dile getirdi.

HALK OTOBÜSLERİ RİNG SEFERİ YAPACAK

Gülüç’ten Kepez’e kadar olan bölgedeki yeni yolda yaşanan sıkıntıları bildiğini ifade eden Uysal, bu sorunların giderilmesi için girişimlerini sürdürdüğünü belirtti. Uysal, “Çilek Halk otobüsleri için çok fazla bir şey değişmeyecek ancak yeni sistemde daha güzel daha modern bir hale geliyor. Atatürk Anıtı arka bölümü Çilek Halk otobüslerine 2 şerit bırakılıyor, o bölgede yol güzergâhı tek şeritten işleyecek. Ereğli Belediyesi eski binasının karşı şeridindeki yol güzergâhının tamamı da halk otobüslerinin durak yeri olacak” diye konuştu.

“ÇÖZÜM SAĞDA SOLDA DEĞİL BELEDİYEDEDİR”

Köy minibüsü şoförlerinin katlı otoparkın yıkımını durdurmak için dava açmasını ve ilçedeki siyasi partiler ile STK’lardan destek almak için yaptıkları ziyaretlere değinen Uysal çözümün sağda solda değil belediyede olduğunu vurguladı. Uysal şunları söyledi; “Ereğli’de artık yeni bir dönem var. Eski alışkanlıklardan bazıları kurtulmalı. Bunların bizde karşılığı yok. Evet, bizde insanız, hata yapabiliriz. Ben diyorum ki, eksiğimiz varsa önerilerinizi başkanlarınıza iletin ve önümüzdeki hafta içinde oda başkanlarımızla tekrar diyalog içinde bulunalım. Sağda solda değil, çözümün adresi belediyededir. Hep birlikte Ereğli’yi daha güzel günlere taşımak için çalışıyoruz.”

KÖY MİNİBÜSLERİ İÇİN PERONLAR OLUŞTURULACAK

Başkan Uysal köy minibüslerinin yolcularını almaları için Orman İşletme Müdürlüğü binası önünden Göztepe Köprüsü’ne kadar olan kısma kadar bir şerit açıp burada bekleme yerleri yapacaklarını, diğer minibüs ve otobüslerin ise Cumartesi Pazarı’nın kurulduğu alanda bekletileceğini ifade etti.

Uysal’ın konuşmasının ardından bir araya gelen köy minibüsü şoförleri yeni düzenlemenin sıkıntılarına çözüm olmayacağını belirterek kendi aralarında konuyu görüşme kararı aldı.

Editör: Pusula Gazetesi