Kaza Zonguldak İstanbul Karayolunun Bayat Köyü civarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Ayhan Karaca (51)yönetimindeki 67 TZ 512 plakalı minibüs, önündeki Reşat Kır (55) idaresindeki 41 R 6358 plakalı kamyona çarpıştı. Kazada yaralananların yardımına ilk olarak çevredeki vatandaşlar koştu. Diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine Zonguldak’tan UMKE, Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesi kurtarma ekipleri ile çok sayıda ambulans sevk edildi. UMKE ve itfaiye ekiplerinin yardımı ile minibüsten çıkartılan yaralılar ambulanslarla Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Minibüste sıkışan sürücü Ayhan Karaca’nın kurtarılması için AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri seferber oldu. Acı içerisinde bağıran sürücü yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından minibüsten çıkartılarak ambulansa konuldu. Sürücü Ayhan Karaca’da BEÜ Araştırma Hastanesi’ne gönderilerek burada tedavi altına alındı. Kazada minibüs sürücüsü Ayhan Karaca ile birlikte yolcular Özge Nurçelik (16), Canan Çelik (54), Yaşariye Eski (62), Nurten Demirci (38), Demirhan Demirci (9), Ezgi Hazal Çarboğa (23), Orhan Öner Erbaş (48), Şeyda Nur Erarslan (23), Kazım Demirci (37) ve Semra Arıcı (57) yaralandı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.


Kaza hakkında bilgi veren Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, kaz haberini almalarının ardından olay yerine geldiklerini belirterek, yolcu minibüsünün kamyona çarptığını söyledi. Kazada 7-8 kişinin yaralandığı bilgisini aldıklarını dile getiren Ateş, minibüste sıkışan sürücüyü UMKE ekipleri ile birlikte yaptıkları çalışmanın ardından kurtardıklarını ifade etti.

Kaza nedeniyle yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kalan Zonguldak-Ereğli yolu yaralıların ambulanslarla olay yerinden alınmasının ardından jandarma ve polis ekiplerinin yardımı ile yeniden açıldı.

Öte yandan kaza yerine ulaşmaya çalışan bir 112 ambulansı yoldan çıkarak kanala düştü. 112 ambulansı vatandaşların yardımı ile kanaldan çıkartılabildi.

Polis ve Jandarma ekipleri kaza ile ilgili olarak soruşturma başlattı.

Editör: Pusula Gazetesi