Zonguldak’ta, 2015-2016 yılı eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatili bugün başlıyor. Resmi ve özel okullarda; okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi olmak üzere 636 okul ve kurumda karne dağıtımı yapılacak. 22 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında karne alan 105 bin öğrenci, 6 bin 500 öğretmen yarıyıl tatiline girecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, karne alan öğrencileri kutlayarak, öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu. Müdür Özbek, “Tüm öğrencilerimize dinlenmelerini, güzel bir tatil geçirmelerini, vakit buldukça kitap okumalarını, zinde bir kafayla 2’nci döneme başlamalarını temenni ediyorum. Velilerimize tavsiyem ise, tatil boyunca çocuklarına sahip çıksınlar. Çocuklarıyla birlikte güzel vakit geçirmelerini, eğlenmelerini tavsiye ediyorum. Notları düşük öğrencilere lütfen baskı yapmayın, onları motive ederek çocuklarını 2’nci döneme daha iyi hazırlamalarını temenni ediyorum” dedi.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı sonuçlarında Zonguldak’ta iyi bir başarı yakaladıklarını belirten Özbek, sınava giren 8 bin 300 öğrenciden 16 öğrencinin tam puan aldığını söyledi. Özbek, Türkiye sıralamasında iyi bir sonuç aldıklarını belirterek, “TEOG Sınavı’nda başarı gösteren öğrencilere ve onları iyi bir şekilde sınava hazırlayan öğretmen ve velilere teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi