SGK İl Müdürü Çiğdem Acar, 2015 yılını değerlendirdi.


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Acar, basın toplantısı düzenleyerek, 2015 yılını değerlendirdi. Kurum binasında gerçekleştirilen toplantıya; Acar’ın yanı sıra Müdür Yardımcıları Okan Şentürk, Zafer Türkkan, Merkez Müdür ve Müdür Yardımcıları katıldı. İl Müdürü Acar, Müdürlüğün 2015 yılında gerçekleştirilen faaliyetleri ve etkinlikleri hakkında bilgilendirme yaptı.

“2015 YILINDA ‘BİZE HER YER SGK’ PROJESİNİ ETKİN BİR ŞEKİLDE YÜRÜTTÜK”

Acar, sorun üreten değil, çözüm üreten kurum olma yolunda ilerlediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“2015 yılı faaliyet döneminde İl Müdürlüğümüzce, Zonguldak ili genelinde beraberce halkımıza en etkin düzeyde hizmet üretmeye çalıştık. Birçok kamu kurum ve kuruluşuna, paydaşlarımıza, beraber yürütebileceğimiz faaliyetlerin değerlendirilmesi, iyi niyet ve samimiyetimizin göstergesi olarak karşılıklı kurumsal ziyaretlerde bulunduk. ‘Bize Her Yer SGK’ projesini etkin bir şekilde yürüttük. 2014-2015 faaliyet döneminde İl Müdürlüğümüzce yürütülen projeler kapsamında şehrimiz genelinde sosyal güvenlik bilincinin artırılması amacıyla halkımızla birebir buluştuk. 'Geçmiş Olsun' mektubu projemizde devam etmektedir. 'Evin Hesap Uzmanı Kadın' projesi kapsamında Türkiye genelinde 10 pilot il seçilmiş olup, 3’üncü il olarak Zonguldak’ta eğitim çalışmaları proje kapsamında yapılmıştır. Ülke genelinde önem atfedilen kadın girişimciliğini artırmaya yönelik faaliyetler kapsamında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’yla ortaklaşa ‘SGK ve TSO Kadınlarımız İçin Elele’ ismiyle toplantı düzenlenmiş ve Zonguldaklı kadın girişimcilerimiz bilgilendirilmiştir. Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı kent merkezinde ve ilçelerde faaliyet yürüten ilk ve orta dereceli birçok okulda sosyal güvenlik bilincinin, geleceğimizin mimarı olacak olacak gençlere kazandırılması amacıyla birçok faaliyet yürütülmüştür.”

“TÜRKİYE GENELİNDE KOORDİNATÖR İL MÜDÜRLÜĞÜ SEÇİLEN 18 İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN BİRİSİYİZ”

“Zonguldak ilimizdeki hastanelerimizin idari personeli ve hekimlerimize yönelik kapsamlı eğitim faaliyetlerinde bulunulmuştur. Yine Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Kurum başkanlığımızca yürütülen ‘Kayıtlı İstihdamın Teşviki II (KİT-UP II)’ projesi kapsamında kurumumuz personeli ile ilgili kurum ve kuruluşların personeline yönelik merkezi ve yerel düzeyde eğitimler, çalıştaylar, toplantılar düzenlenmiştir. 2015 yılı Mayıs ayında Zonguldak ilimiz için bir prestij kaynağı olması hasebiyle büyük gurur duyduğumuz bir başarı elde edilmiştir. İl Müdürlüğü olarak yürüttüğümüz faaliyetler ve verdiğimiz emeklerin bir sonucu olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü, ‘Koordinatör İl Müdürlüğü’ olarak seçilmiştir. Türkiye genelinde ‘Koordinatör İl Müdürlüğü’ olarak seçilen 18 İl Müdürlüğünden birisi olmak başta şahsım ve personelim olmak üzere tüm çalışanlarımızın için bir gurur ve onur kaynağı olmuştur. Koordinatör İl Müdürlüğü olmamız hasebiyle Kastamonu, Bartın, Düzce, Karabük illeri koordinemize verilmiş ve bu bağlamda ilk koordinasyon toplantımız ilimizde, ikincisi Kastamonu ilinde, üçüncüsü de Düzce ilinde yapılmıştır. Bir sonraki koordinasyon toplantımızın Karabük ilinde yapılması planlanmaktadır.”

“SİGORTASIZ ÇALIŞAN 185 KİŞİ TESPİT EDİLDİ”
2015 yılı içerisinde 215 işyerinde denetim yapıldığını ifade eden Acar, "İl Nüfusumuzun yüzde 97,73 sosyal güvenlik kapsamında olup, yüzde 2,27 sosyal güvenlik kapsamı dışındadır. Aktif sigortalı sayımız 10’uncu ay itibari ile 131 bin 572, pasif sigortalı sayımız 152 bin 474’dür. İşyeri sayımız ise, özel sektör içinde 10 bin 255, kamu sektörü içinde 487'dir. 2015 yılı içinde 215 işyerinde denetim yapılmış, sigortasız çalışan 185 kişi tespit edilmiştir. İlimizde Genel Sağlık Sigortası kapsamında 43 bin 46 kişi bulunmakta olup, 13 bin 558 kişi Genel Sağlık Sigortası kapsamı dışındadır. Ev Hizmetlerinde 10 günün altında çalışan sigortalı sayımız ise 11’dir" dedi.




Editör: Pusula Gazetesi