Keller Köyü´ndeki 87 hanenin bulunduğu Merkez Mahallesi ile 93 hanenin bulunduğu Çavuşlar Mahallesi, KÖYDES Projesi kapsamında 2 yıl önce köyde yapılan sondaj sonucu çıkan yeni su yüzünden birbirine girdi. Suyun adaletli bir şekilde dağıtılmadığını, Çavuşlar Mahallesi sakinlerinin sudan daha fazla faydalandığını öne süren Merkez Mahallesi sakinleri, Vali Erdal Ata ile görüşmelerine rağmen sorunun çözülmemesi üzerine bugün ayaklandı. Mahalle sakinleri, köyde bulunan su deposuna doğru yürüyüşe geçti. Depoya diğer mahalle sakinlerinin de gelme ihtimaline karşı ellerine aldıkları sopa ve taşlarla yürüyen mahalle sakinleri, depoya 100 metre kala jandarma barikatı ile karşılaştı. Barikatı aşmak isteyen köylülere jandarma izin vermedi. Jandarma ile yaşanan tartışma sırasında bir kadın baygınlık geçirdi. Komşuları, kadının yüzünü su ile yıkayarak kendine getirmeye çalıştı.


Depodaki suyun dağıtımını sağlayan pompanın elektrik parasının yanında su ücreti de ödediklerini belirten Merkez Mahallesi´nde oturan köyün eski Muhtarı Ali Rıza Çolakoğlu, buna rağmen yıllardır susuzluk çektiklerini söyledi. Suyun iki mahalleye de adaletli bir şekilde dağıtılmasını istediklerini belirten Çolakoğlu, şöyle dedi:


"2007´de köyümüzde çıkan su ile birlikte su deposu sayısı 2 oldu. Ancak bu sudan Çavuşlar Mahallesi günde 100 ton su kullanıyorsa biz 45 ton kullanıyoruz. Bizim istediğimiz adaletli su dağıtılması. Vali Bey bizi PKK´lı gibi jandarma ile karşı karşıya getirdi. Yetkililer bize yardım etsin. Hakkımız olanı istiyoruz."


Çavuşlar Mahallesi´nde oturan Keller Köyü Muhtarı Şaban Çevik ise, kendilerinin de suyun adaletli dağıtılmasından yana olduklarını belirterek, "Ben suyun adaletli dağıtılması için elimden geleni yapıyorum. Sudan tüm köy halkı eşit şekilde kullanıyor" dedi.

Mahalle sakinleri, jandarmanın ikna etmesiyle olaysız bir şekilde
Editör: Pusula Gazetesi