SON DAKİKA..

Meteorolojinin öngördüğü gibi Zonguldak Merkez İlçe'ye bağlı Elvanpazarcık Beldesi'nde kar yağışı başladı. Birazdan kent merkezinde de yağış bekleniyor.



SON DAKİKA...

Kar yağışının 18 Ocak 2016 (bugün) saat 17.00'da şehir merkezinde kendini göstermesi bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeybatı kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Pazartesi günü İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bolu, Çanakkale dahil yurdun kuzeybatı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi.

Kar kalınlığının bazı yerlerde 20 santimetre ve üzeri şeklinde olmasının tahmin edildiği bildirilen açıklamada; buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji'nin açıklaması şöyle:

"Ülkemizin batı kesimlerinde devam eden sağanak yağmurun akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak kar yağışına dönmesi ve yarın Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale ), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı), Kütahya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (5-20 santimetre), yer yer yoğun kar yağışı (20 santimetre ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

ÜÇ BÖLGEYE DE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji ayrıca, Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege için de fırtına uyarısı yaptı.

Uyarılar şöyle:

"Batı Karadeniz'in batısında rüzgarın bugün akşam saatlerinden sonra kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın Pazartesi akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Marmara'da rüzgarın Pazartesi ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın pazartesi akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Kuzey Ege'de rüzgarın bugün akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın pazartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor."




Editör: Pusula Gazetesi