Zonguldak Merkeze bağlı Bağlık Mahallesi Asfalt Tesisleri Sokak’ta 30 yıl önce belediye tarafından “yapıldı” olarak görünen yol, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Patika şeklindeki yola ne ambulans, ne de itfaiye girebiliyor. Mahalle sakinleri, imza toplayarak belediyeye başvurduklarını, fakat sonuç alamadıklarını belirtiyor.

Mahalle sakinlerinden Nuri Özkurt, duruma tepki göstermek amacıyla, “Ambulans ve İtfaiye Giremez” tabelası astı. Mahalle sakinlerinden evi yanan Sultan Karabacak , “Burası daha dardı, komşular ile biz kazdık, temizledik, ancak bu kadar yapabildik. Şimdi ne itfaiye, ne de ambulans girebiliyor. Benim evimde yangın çıktı, itfaiye geldi, ama yoldan giremedi. İtfaiye hortumları da yetişmedi. Polisi aradılar, karakoldan yangın tüpü getirdiler, birde komşular evlerinden hortumla su çektiler, ancak söndürebildik” dedi.

Duruma oldukça tepkili olan vatandaşlar, belediyenin kendileriyle hiç ilgilenmediklerini, dilekçe sonunda gelen belgelerde imar planında 8 metre yol olduğunun belirtildiğini, fakat öyle bir yolun yapılı olmadığını söylediler.

Geçtiğimiz günlerde evinin önünde düşüp kalçasını kıran Fatma Özkurt ise, şunları söyledi: “Benim bu evden iki cenazem çıktı, cenaze aracı giremedi. Ardından ben düştüm, ambulans giremedi. 10 kişi beni ambulansa zor taşıdı. Biz ne yapacağız? Hasta olsa, ambulans yok, ev yansa, itfaiye yok. Yetkililere sesleniyorum, biran önce yolumuz yapılsın ”dedi.

Fatma Özkurt’un eşi Nuri Özkurt ise, “Ambulans ve İtfaiye Giremez” tabelasını neden astığını anlatarak, “Kimseye sesimizi duyuramadık. 30 yıl önce bu yol yapılmış görülüyor. Ev yandı, itfaiye giremedi. Benim bu evden 2 cenazem çıktı, cenaze aracı giremedi. Eşim düştü, ambulans giremedi. ‘Artık bir şeyler yapmam lazım’ dedim, onun için bu tabelayı astım. Devletin hiçbir aracından burada faydalanamıyoruz. Belediye ‘imara aldık’ diyor, ama zaten imarda burası karayollarının yapılmış yolu olarak görülüyor. En son 2 ay önce görüştük belediye ile öyle kaldı” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi