Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dün Merkez’de bulunan esnaflara kaldırımı işgal etme ile ilgili bir denetim uyguladı. Denetim sırasında esnafla zaman zaman tartışma yaşayan zabıta ekipleri, esnafa yılbaşından önce uyarı anlamında tebligat gönderildiğini söylediler. Ancak tebligat gönderilmesine rağmen kaldırımı işgal eden 49 esnafa 9 bin 249 TL ceza kesildi.
Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Ayhan Mercan, yapılan denetimlerle ilgili Pusula’ya açıklamalarda bulundu.

“LİMAN CADDESİ, GAZİPAŞA CADDESİ, İSTASYON CADDESİ VE CUMHURİYET CADDESİ’NDE DENETİM YAPTIK”

Zabıta Müdürü Yardımcısı Mercan, vatandaşlardan gelen yoğun tepki üzerine sıkı bir denetim yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Yılbaşından önce esnafımıza cadde ve tretuvar üzerine koydukları ticari mallarıyla işgal etmemeleri konusunda tebligat gönderdik. Tebligatla arkadaşlarımıza süre verdik, yılbaşından sonra uygulama yapacağımızı söyledik. Bununla ilgili bize vatandaşımızdan da tepki var. Biz de vatandaşımızı düşünerek, böyle bir uygulama yaptık. Sabah itibariyle Liman Caddesi’nden başladık, Gazipaşa Caddesi’ne geldik. Buradan İstasyon Caddesi, buradan sonra da Cumhuriyet Caddesi’ne geçtik. Usulsüz bulduğumuz 49 esnafa 9 bin 249 TL cezai işlem uyguladık. Biz denetimlerimizi sürekli yapıyoruz, mahalleler, ana caddeler, okul kantinleri, kömür denetimleri olsun sürekli yapıyoruz. Gazipaşa ve ara caddelerde de her hafta periyodik bir şekilde devam ediyor.”

“BÜYÜKLERİMİZ SAKİN OLMAMIZ KONUSUNDA HEP TELKİNDE BULUNUYORLAR”

Olumsuz tepkiler aldıklarını, ancak görevlerini layıkıyla yaptıklarını belirten Mercan, şöyle konuştu:
“Herkes hayata kendi penceresinden bakıyor, onlar satış yapacaklar, para kazanacaklar. Ama diğer yandan vatandaşımız da cadde ve tretuvarlardan geçerken sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntılar basına yansıyor, belediyemize yansıyor. Biz aslında Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri olarak gerekli işlemleri yapıyoruz. Bu tür aksaklılar olduğu zaman olumsuz yansıyor. Bazen ters durumlarla karşılaşabiliyoruz. Büyüklerimiz bize sakin olmamız konusunda hep telkinde bulunuyorlar. Gerek Belediye Başkanımız, gerekse Zabıta Müdürümüz, gerekse ben sürekli toplantılar yapıyoruz. Arkadaşlara bilgilendirme yapıyor ve eğitimler veriyoruz. Daha sakin olmamızı söylüyorlar. Vatandaşımız görüyor, biz görevimizi yapıyoruz. Olumsuz tepkiler de olacak, görevimizi layıkıyla yaptığımıza inanıyorum.”

“DEMİRLERİ İNŞAATIN ÜZERİNE ALACAK, YOKSA CEZA KESECEĞİZ”

Soğuksu’da önceki gün köprü ayağında özel bir inşaatın malzemelerinin kaldırım ve yollara yayılması sonucunda vatandaşlar geçmekte zorlanmıştı. Konuyla ilgili işlem yaptıklarını belirten Mercan, “Orası ile ilgili bir işlem yaptık. İnşaat halinde olduğu için gelen malzemeleri koyacak bir yeri yok. Aşağı tarafa inşaatın önüne koysak vatandaşımızın gelip geçtiği yeri kapatacak. Dolayısıyla gerekli denetimi yaptık, bir beton dökümü işlemi olacak, kat çıkılacak. Dolayısıyla binaların sıkışıklığı nedeniyle köprü üzeri birazcık engellendi. Beton dökümünden sonra o demirler inşaatın üzerine alınacak. Yoksa cezai işlem uygulayacağız. İnşaattan vatandaşın üzerine demir filan düşmesin diye yol kenarına koyuldu” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi