Zonguldak’ta ulaşımı kolaylaştıracak ve yaşam kalitesini artıracak bir proje olan Zonguldak-Kozlu arası raylı toplu taşıma sisteminin hayata geçirilmesi için girişimler başlatıldı. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin dün akşam bir araya gelerek raylı toplu taşıma sistemi ile ilgili mutabakata vardılar. Zonguldak Belediye Başkanı Teknik Yardımcısı Erhan Darende, Zonguldak ve Kozlu Belediyesi’nden 4’er kişinin yakın zamanda Çin’e gideceğini belirterek firmayla görüşeceklerini ifade etti.

Türkiye’de raylı toplu taşıma sistemi ile ilgili birçok projeye başarılı imza atan firmanın Zonguldaklı temsilcisi, Belediye Başkanları Muharrem Akdemir, Ertan Şahin, 1’er teknik başkan yardımcısı ve 2’şer belediye meclis üyesini Çin’e davet etti.

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, projeye zaten sıcak baktıklarını belirterek “Bu proje benim projem, 2009 yerel seçimlerinde seçim beyannamemde bu proje vardı. Raylı toplu taşıma sistemini biz de istiyoruz ve olumlu bakıyoruz” dedi. Pusula’nın gündeme getirdiği raylı toplu taşıma projesine vatandaşlar da sıcak bakıyor.

Editör: Pusula Gazetesi