Ereğli Belediyesi tarafından ´´15. Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni´´ yapıldı. Etkinlik kapsamında, lokomotif ve vagon şeklinde dizayn edilmiş araçla sünnet çocukları ilçede gezdirildi.


Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sahil bandındaki Amfi Tiyatro Sahnesi´nde süren etkinlikte yaptığı konuşmada, bu yıl 150 çocuğun daha erkekliğe ilk adımı attığını söyledi. Şölene destek veren esnafa, çocukların velilerine ve sünneti gerçekleştiren doktorlara teşekkür ettiğini belirten Posbıyık, şöyle konuştu:


´´Bir ailenin erkek evladı için en önemli iki mürüvvetinden biri sünnet olması, ikincisi de evlenmesidir. Belediye olarak bunlardan birine ortak olduğumuz için kendimizi son derece mutlu hissediyoruz. Bu gençler büyüyecek ve ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaklar. Onların mutlu olmasını istiyoruz.´´


Ereğli Müftü Yardımcısı Hüseyin Akkaya´nın sünnet duası ettiği şölende, çocuklara cesaret beratı, futbol topu, yiyecek, giyecek ve oyuncaklardan oluşan çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik sırasında ağlayan bazı çocukları aileleri sakinleştirdi.

Editör: Pusula Gazetesi