Borçlarından dolayı elektrikleri kesilen camilere 10-15 günlük süre tanındı. Başkent Elektrik Dağıtım AŞ yaptığı açıklamada camilere de diğer borçlulara uygulanan işlemin yapıldığını belirterek cami derneklerinin önceden uyarıldıklarını söyledi. Şu an elektiriği kesik cami bulunmadığını belirtilen açıklamada borcunu ödemeyenlerin sürenin dolmasını beklemeden borçlarını ödemeleri istendi.


Başkent Elektrik Dağıtım Aş. tarafından gazetemize yapılan açıklamada şöyle denildi; "07/08/2009 tarihli gazeteniz internet sitesinde yayımlanan "BEDAŞ, camilerin elektriğini kesti" başlıklı haber konusu incelenmiştir.


Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak, büyük çoğunluğu kamu üretim şirketlerinden temin ettiğimiz elektriği üretim şirketlerinden satın alarak, dağıtım bölgemizdeki müşterilerimize arz etmekteyiz. Satın alınan elektriğin bedeli, üretim şirketleri ile yaptığımız ticari sözleşmeler kapsamında her ay zamanında tarafımızca ödenmektedir.


Hem kendi tedarikçilerimize karşı olan sorumluluğumuz hem de müşterilerimize kesintisiz elektrik sunma hedefimiz doğrultusunda şirketimiz, kullanılan elektrik bedelinin zamanında tahsil edilmesini yakından takip etmektedir.


Müşteri ödemelerinin zamanında yapılmaması elektrik temin sürecinin aksamasına neden olmaktadır. Bu nedenle, 2009 yılı ve daha önceki yıllardan birikmiş elektrik borcu olan tüm müşterilerimize "Elektrik Kesme İhbarnameleri" dağıtılmaktadır. İhbarnamelerde verilen süreler içerisinde borcunu ödemeyen müşterilerimizin de, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği doğrultusunda elektrik arzı durdurulmaktadır. Zonguldak İşletme Müdürlüğümüz, camilerin biriken elektrik borcu ve yasal prosedür hakkında İl Müftülüğü ile cami derneklerini yazılı ve sözlü olarak bilgilendirmiştir. Akabinde, camilerin 2009 yılı öncesinden kalan elektrik borçlarının bir kısmı ödenmiştir. Ancak, yapılan uyarılara ve yazılı bilgilendirmeye rağmen 2009 yılı dönem borçlarının ödenmemesi üzerine, 06/08/2009 tarihinde Ulu Cami, Yeni Cami, Fener Yayla Cami, Rat Cami, Sendika Cami ve Soğuksu Cami´lerinin elektrikleri kesilmiştir.


Aynı tarihte İl Müftülüğü yetkilileri ve cami dernek yöneticileri ile yapılan görüşmeler sonucunda, 10-15 gün içerisinde ödeme taahhüdünde bulunulması üzerine camilerin elektrikleri açılmıştır. Şu an itibariyle elektriği kesik cami bulunmamaktadır."

Editör: Pusula Gazetesi