Rektör Özer, Alaplı Meslek Yüksekokulda uzun zamandan beri ihtiyaç duyulan tüm yatırımları bu yıl gerçekleştirdiklerini söyledi. Çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Özer, Alaplı MYO öğrenci ve öğretim elemanları ile sohbet etti.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulunun bulunduğu Alaplı Kampüsündeki yatırım çalışmaları devam ediyor. 1976 yılında kurulan ve 1991 yılında taşındığı bugünkü kampüsünde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Alaplı MYO, BEܒnün en köklü akademik birimleri arasında yer alıyor. BEÜ bu yıl Alaplı Kampüsünde büyük yatırımlar gerçekleştirdi. Çevre düzenlemeleri, ısıma sistemlerinin doğal gaz dönüşümleri ve mantolama çalışmaları, açık spor alanlarının yeniden düzenlenmesinin dışında eğitim bloğunda koridorların ve sınıfların zemin döşemeleri ile merdiven korkulukları ve doğramaların tümü yenilendi.
Konum itibariyle doğal yapısı yeşil kampüs için uygun bir yapıya sahip olan Alaplı Kampüsünde çevre düzenlemeleri ile bu güzellikler daha görünür haline getirildi. Kampüsün açık alanları sosyal bir ortam haline dönüştürülerek öğrencilerin keyifli zaman geçirebilecekleri yeni mekânlar oluşturuldu. Çevre konusunda duyarlı yaklaşımları ile uluslararası düzeyde adından söz ettiren Bülent Ecevit Üniversitesinin temel hedeflerinden biri tüm kampüslerini Farabi Kampüsünün GreenMetric’te ulaştığı noktaya taşımak. Doğalgaz hattının geçtiği tüm ilçelerde ısınma sisteminde doğalgaz dönüşümünün yapılarak öncelikle hava kirliliğinin önlenmesi kapsamındaki çalışmalar tamamlandı. Alaplı MYO eğitim bloğundaki enerji kaybının engellenmesi amacıyla dış cephe mantolaması da tamamlandı.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, Alaplı Kampüsünün büyük yatırımlarla yeniden düzenlendiğini ve öğrencilerin daha konforlu ve sağlıklı bir ortamda eğitimlerini sürdürmeleri için tüm ayrıntıları düşünerek yatırımları projelendirdiklerini belirterek şunları söyledi:
“Üniversitemizin temelini oluşturan akademik birimlerimizden biri olan ve ön lisans düzeyinde verdiği meslekî eğitimlerle alanlarında bilgili ve donanımlı bireyler yetiştirerek başarılarını sürdüren Alaplı Meslek Yüksekokulumuzda bir dizi yatırım gerçekleştiriyoruz. Yüksekokulun kuruluşundan bugüne sağlanan en geniş kapsamlı ve en yüksek bütçeli destek olan yeni yatırımlarla Kampüs, modern bir üniversite ortamına dönüştürülüyor. Öncelikli olarak öğrencilerin kullanımına sunulan alanlarda yatırımlar gerçekleştirildi. Bu kapsamda sınıflar ve koridorlar, açık spor alanları düzenlendi. Bilindiği gibi yeşil kampüsler oluşturma hedefimiz var. Alaplı Kampüsümüzde de çevre düzenleme çalışmalarımızı bu hedefimiz doğrultusunda şekillendirdik. Temiz enerji kaynağı olarak doğalgaz kullanımına yönelik sistemlerin dönüşümleri, enerji tasarrufu amacıyla binaların mantolamaları tamamlandı. Alaplı Kampüsünün yeni ve modern görüntüsü ile örnek bir kampüs olması için çalışmalarımız devam edecek.”
Editör: Pusula Gazetesi