Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar ile Zonguldak Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin, Zonguldak Havalimanı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Kahya ile Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı makamında ziyaret ettiler.

Zonguldak Havalimanı başta olmak üzere karayolu ulaştırma yatırımları, Filyos Projesi, Alaplı Limanı, gemi sanayi, Alaplı balıkçı barınağının temizlenmesi konularındaki talepler Bakan Yıldırım’a iletildi.

AK Parti Milletvekili Hüseyin Özbakır, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı ziyaretlerinde kentin ulaşımla ilgili tüm sorunlarını dile getirdiklerini belirtti. Zonguldak’ta ulaşım alanındaki çalışmalara yaklaşık 2 milyar lira harcama yapıldığını ifade eden Milletvekili Özbakır, Ereğli yolu başta olmak üzere karayolları ve demiryolundaki yatırımların hızlanması gerektiği konusunda fikirlerini paylaştıklarını vurguladı.

Filyos Limanı konusundaki belirsizliğin giderilmesi ve bir an önce çalışmaya başlanılmasının Zonguldak için önemini hatırlattıklarını ifade eden Özbakır, “Bakanımız, sorunları yakından biliyor. Sorunların çözümünün hızlanması konusunda elinden geleni yapacağını söyledi. Özellikle Filyos Limanı’nın bölge ve ülkemiz için önemini yineleyerek, çalışmaların devam ettiğini söyledi” dedi.
BAKAN YILDIRIM, HAVALİMANI KONUSUYLA ÖZEL İLGİLENECEK
Zonguldak Havalimanı’nın yurt içi seferlere açılmasıyla ilgili gerekli dosyayı Bakan Binali Yıldırım'a verdiklerini söyleyen Milletvekili Özbakır, “Pistin 700 metre uzatılması ve tıraşlanması konusunda gerekli bilgileri verdik. Yurt içi seferlere açılması konusunda bunlar engel olmamakla birlikte daha sağlıklı uçuş için gerekli olduğunu belirttik. Havalimanımızın yurt içi seferlere açılmasıyla ilgili gerekli cihaz ve pistin uzamasıyla ilgili Bakanımız ilgileneceğini belirtti. İnşallah en kısa sürede yurt içi seferlerinin başlamasını istiyoruz” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi