Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, ilçenin Ankara ve İstanbul otobanına yakın olması dolayısıyla yeni Liman Projesi´nin ilçede yapılması gerektiğini ifade etti.


Limanın ilçeye yapılması ile Batı Karadeniz´in en işlek limanı olacağını belirten Çimenoğlu, "Biz Alaplı´ya liman yapılması gerektiğine inanıyoruz.


En uygun yerin Alaplı olduğunu iddia ediyoruz. Alaplı olarak buna ihtiyacımız var.


Bu limanın Alaplı´da olması gerekir. Çünkü Ankara-İstanbul otobanına ve Anadolu´ya açılmak buradan daha kolay olduğundan ısrarla iddia ediyorum.


Ereğli´de liman yapacak yer yok. Alaplı´da trafiği zorlayacak olumsuzluk yok. Bu yüzden Akçakoca-Ereğli arasındaki duble yol yapımı bittiğinde 20 dakikada Düzce´ye ulaşılacak.


Bu şartlar dahilinde Alaplı´ya yapılacak olan limanın Batı Karadeniz´in en işlek limanı olacağını düşünüyorum. Herkesi bu liman işinde elini taşın altına koymasını bekliyorum. 40-50 bin tonluk gemilerin yükleme ve boşaltma yapabileceği bir liman olacak.


Bu limanda yıllık 3 milyon ton yükleme ve boşaltma yapılabilirse 5 yılsonunda liman kendini amorti edebilir. Bölgemizdeki fabrikalarla yılda 3 milyon ton rakamına ulaşabiliriz.


Yer olarak Alaplı Karşıyaka Bölgesi&[#]8217;nde yapılması için hiçbir engel yok" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi