Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı’nın 27 Aralık 2015 Pazar günü yapacağı 35’inci Olağan Genel Kurul öncesi parti içinde sular durulmuyor. Kongre yaklaştıkça, partililer eteklerindeki taşları tek tek döküyor. CHP Zonguldak İl Başkanlığı Saymanı Ahmet Cinel, İl Başkanı Ertuğrul Koltuk’un Pusula TV’de yayınlanan “Artı-Eksi” programında sarf ettiği sözleri eleştirdi.

Programda Atilla Öksüz’ün sorularını yanıtlayan Koltuk, kendisinin bilgisi dışında Gençlik Kolları’na araç tahsis edildiğini ve bunun etik olmadığını söylemişti. İl Saymanı Ahmet Cinel ise, araçların Saymanın üzerine zimmetli olduğunu ve bunun parti faaliyeti olduğunu söyledi. Bu yüzden gençlere araç verdiğini belirten Cinel, “Eğer İl Başkanım, partideki makamında otursaydı, ben de bunları onunla paylaşsaydım, arabayı vermemiz gerektiğini kendisine söyleseydim” diye sitemde bulundu.

“İL BAŞKANIM, MAKAMINDA OTURSAYDI, BEN BUNU ONA SÖYLERDİM”

Pusula’ya konu ile ilgili konuşan Cinel, şunları söyledi:

“Sayın Ertuğrul Koltuk, Pusula TV’de çıktığı programda kendisinin bilgisi dışında Gençlik Kolları’na araç verilmesine sitemde bulundu, ‘Yangından mal mı kaçırılıyor?’ dedi. Ben CHP’nin İl Saymanıyım, bu görev içerisinde CHP’ye kayıtlı bulunan arabası benim üzerime zimmetli, mazotunu ben alıyorum. Çarşamba günü İl Gençlik Kolları’nın kongresi yapıldı. Kongreye tüm ilçelerdeki gençlerimizi davet ettik. Bu bir parti hizmetidir. Gençlerimizi Çaycuma’dan Zonguldak’a getirirken, kime oy vereceğini sormadık. 20 kişi geldi, bir kısmı beyaz listeye, bir kısmı da sarı listeye oyunu kullandı. Sonuçta, bu bir parti faaliyetiydi. Bu faaliyetlerde ben partinin arabasını bu tür çalışmalara veririm. İl Başkanım, ‘Benim bilgim dışında araba veriliyor’ diyorsa, onun İl Başkanı olarak ne kadar sorumsuz, ne kadar bilgisiz olduğunu gösterir. Eğer İl Başkanım, partideki makamında otursaydı, ben de bunları onunla paylaşsaydım, arabayı vermemiz gerektiğini kendisine söyleseydim. Bu açıklamasına ben üzüldüm. Bugün olsa, gençlere arabayı yine veririm.”

“KEŞKE SİZ İL YÖNETİMİNİ TOPLASAYDINIZ DA, BİZİMLE BERABER KONUŞSAYDINIZ”

Cinel, kongrede Koltuk’u desteklemeyeceğini açıklayarak, şöyle konuştu:

“İl Başkanım, Pusula TV’deki programda Milletvekilimiz Şerafettin Turpcu’ya şunu söyledi: ‘Sayın Milletvekilim, keşke beni çağırsaydınız da, adaylık konusunu benimle birlikte konuşsaydınız. Belki aday olamayacaktım.’ Sayın İl Başkanım, keşke siz İl yönetimini toplasaydınız da, bizimle beraber konuşsaydınız da, aday olmak istediğinizi bize iletseydiniz. Biz de size, ‘Evet, adaylığınızı onaylıyoruz, sizin arkanızdayız’ ya da ‘Adaylığınızı onaylamıyoruz’ derdik. Böyle bir toplantı yapmadık, İl Başkanım, ferdi olarak çıkmıştır, kendi başınadır. Ben İl Saymanı olarak Ahmet Altun’u destekliyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi