Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, beraberinde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Recep Genç, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Avni Özcan, İlçe Özel İdare Müdürü Nursel Gülerler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sevda Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Akif Başdağ, Kozlu Belediye Meclis Üyesi Şükrü Altuntaş, Kozlu Belediye Başkan Danışmanı Şaban Bilgin ve Kozlu Belediye İmar Müdür Vekili İsmail Gülşen ile birlikte 19 Mayıs ve Esenköy Mahallelerinde incelemelerde bulundu.

Esenköy Mahallesi Muhtarı Armağan Yılmaz ziyaret edilerek, Esenköy mevkiinde sağlık tesis alanı için incelemelerde bulunuldu. Esenköy Mahallesi ve yakın köylerin sürekli artış gösteren nüfusuna daha yakın ve daha hızlı birinci basamak sağlık hizmeti verebilmek adına Aile Sağlığı Merkezi yapılmasının planlandığı ifade edilerek, mevcut alanlar yerinde değerlendirildi. Daha sonra Kozlu Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi gerçekleştirilen ve yapımı devam eden 16 derslikli Esenköy İlk ve Ortaokulu inşaatında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındı. Ayrıca bu ziyaret sırasında ilçedeki gençlik ve spor faaliyetlerinin yapılmasına uygun tesislerin oluşturulması için yapılacak planlamalardaki değerlendirmelerde kullanılmak üzere Esenköy Mahallesi’nde yapımı istenilen futbol sahası için yer incelemesinde bulunuldu.

Kozlu Kaymakam Ahmet Karakaya, Esenköy Mahallesi’ndeki incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Kozlu ilçesinde gerçekleştirilecek olan birçok kamu hizmeti gibi; futbol sahası, kapalı spor salonu gibi spora yönelik inşa edilecek binaların hem Kozlu’ya, hem de il merkezimize hizmet verebileceğini, bu nedenle de ehemmiyetinin daha da arttığını ifade etti.

Esenköy Mahallesi’nden sonra 19 Mayıs Mahallesi ziyaret edilerek, incelemelere devam edildi. 19 Mayıs Mahallesi’nde Aile Sağlığı Merkezi binasının kullanılamaması nedeniyle Fatih Aile Sağlığı Merkezi’nden hizmet sunumuna devam edilen ve bölgede ihtiyaç duyulan 19 Mayıs Aile Sağlığı Merkezi yeni hizmet binası için uygun alan araştırması yapıldı. Uygun yer ve zemin bulunduğunda ivedilikle Aile Sağlığı Merkezi binasının yapılarak, hizmete açılması planlanıyor. 19 Mayıs Mahallesi’ndeki incelemelere, Muhtar Hüseyin Adıgüzel de katıldı.

Kaymakam Ahmet Karakaya, 19 Mayıs Mahallesi’ndeki incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, “Yeni ilçe olan Kozlu’da vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmetlerinin niteliğinin artması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Başta Sayın Valimiz Ali Kaban Beyefendi olmak üzere, bütün yetkililerimiz Kozlu’ya yapılacak hizmetlerin yakın takipçisi ve destekçisi oluyorlar. Bu nedenle ilçemiz adına kendilerine müteşekkirim” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi