GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ve yönetim kurulu üyeleri de destek verenler arasındaydı. Muslu burada yaptığı açıklamada Ekmekçi Tüneli´ni örnek vererek; "Eğer imkan ve teknolojik olanak sağlanırsa maden işçileri tarafından bu tünel Zonguldak´a kazandırılabilir" dedi.



Zonguldak Platformu tarafından Mithatpaşa Tüneli´nin hayata geçmesi için başlatılan imza kampanyası dün de devam etti. Kampanyanın ikinci gününde de ilgi çok yüksek oldu. Çok sayıda vatandaşın yanı sıra sivil toplum örgütleri ve daire müdürleri ile çalışanlar toplu katılımlarla kampanyaya destek verdiler. Zonguldak´ta 100´ü aşkın sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Zonguldak Platformu tarafından "bin 100 metrelik tünel için bin 100 metrelik imza" sloganıyla başlatılan Mithatpaşa Tüneli Projesi´ne destek imza kampanyasına Genel Maden İşçileri Sendikası´da destek veren örgütler arasındaydı.


GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Genel Başkan Yardımcısı İsmet Demirhan, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun ve Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, 10 Ağustos 2009 tarihinde imza kampanyası standının bulunduğu Zonguldak Vergi Dairesi önüne giderek kampanyaya imzalarıyla destek verdiler.


Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav´a Mithatpaşa Tüneli´nin yapımı için başlattıkları imza kampanyası nedeniyle teşekkür eden GMİS Genel Başkanı Muslu, "Öncelikle bu kampanyayı başlatan arkadaşlarımızı canı gönülden tebrik ediyoruz. 60-70´li yıllarda projesi yapılan bu projeyi hep birlikte hayata geçirmeyi umut ediyoruz" dedi.


Eski Kok Fabrikası´nın bulunduğu alandan Kilimli Bölüm Mahallesi´ne çıkan ve yaklaşık 1.500 metre uzunluğunda olan Ekmekçi Tüneli´nin uzun yıllar önce maden işçileri tarafından açıldığını hatırlatan GMİS Genel Başkanı Muslu, "Projesi yapılan Mithatpaşa Tüneli´nin yanı sıra Ekmekçi Tüneli olarak bilinen ve uzun yıllar önce maden işçilerinin açtığı tünel de eğer imkan ve teknolojik olanak sağlanırsa yine maden işçileri tarafından Zonguldak´a kazandırılabilir" dedi. Platform üyeleri de Muslu ve beraberindekilere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ettiler. Kilimli - Gelik -Muslu ve Çatalağzı´ndan da destek bekleniyor


Mithatpaşa Tüneli´nin yapımı için Tünel´in direkt olarak bağlantılı olacağı beldelerden de destek isteniyor. Zonguldak Platformu Kilimli, Çatalağzı, Gelik ve Muslu Belediye başkanları ile bu çevrede çalışan kömür ve benzeri işlerde çalışan işyeri sahipleri ve çalışanlarla vatandaşları kampanyaya katılmaya davet etti. Platform tarafından önümüzdeki hafta Kilimli´de de bir stant açıklaması gündemde. Kilimli Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Şen´de imza kampanyasına katılanlar arasındaydı.


Yediden yetmişe destek


Kampanyaya katılım konusunda fotoğraf ve yazılarla imza sahiplerini bilgilendiren stand görevlileri bu konuda bilgi sahibi olmayanlara ise harita üzerinde projeyi anlattılar. Yediden yetmişe her kesimden destek gelen kampanyaya katılan bazı vatandaşlar ise; "başımıza bir şey gelmez değil mi" diye sordu. Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ile Zonguldak Bartın Karabük İlleri Dayanışma Derneği Başkanı Şenol Çakar dün standa görev alan isimler oldu. Karaelmas Gazeteciler Dernek Başkanı Atilla Öksüz´ün yanı sıra gazeteciler Cevdet Akgün, Abdullah Yılmaç´da stantta görev alarak kampanya katılım konusunda katkı verdiler. Stantta görev alan isimlerden bir diğeri de Megastar Ergin Erdem oldu. Öğlen tatilinde stantta gelen Erdem kampanyada görev almaktan mutlu olduğunu ve zaman buldukça görev alacağını söyledi.


Kamyonlar 30 dakikada gittikleri yolu 4 dakikada geçecek


Mithatpaşa Tüneli Projesi her ne kadar 1968´de gündeme alınan, 1976 yılında Türkiye´de ilk defa kurulan Metropoliten Belediyeler Birliği tarafından ortak proje olarak kent planına dahil edilen bir proje olsa da kamuoyunun büyük kesiminin 40 yıllık bu düşünceden habersiz olduğu ortaya çıktı. Son iki yıldır basında yer alan haberlerle yeniden gündeme gelen Mithatpaşa Tüneli Projesi´nin 40 yıllık hikayesini duyan pek çok vatandaş tepkilerini; "Bu güne kadar neden yapılmamış" şeklinde ifade etti. Mithatpaşa veya Asma bölgesinden Kilimli veya Kapuz istikametine yapılacak tünel ile kamyon, Tır ve benzeri araçlar 30 dakikada gidemedikleri mesafeye 3-4 dakikada ulaşabilecekler. Zonguldak kent merkezinde hergün içinden çıkılmaz hale gelen trafik bu sayede rahatlayarak yaşanabilir bir kent merkezi haline gelecek. Kamuoyu desteği olmadan Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin veya alternatif başka bir tünelin yapılmasının mümkün olmayacağı belirtiliyor. Zonguldak Platformu bu konuda vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ederek imzalarla gerekli kamuoyunun oluşturulmasını istiyor.

Editör: Pusula Gazetesi