Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP Çaycuma İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen kongre ile İlçe Başkanı seçilen Tuncay Akyol ve Yönetim Kurulu üyelerine “hayırlı olsun” dileğinde bulundu.

Ziyaretinden dolayı Milletvekili Turpcu’ya teşekkür eden İlçe Başkanı Tuncay Akyol, “Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz 10’uncu Olağan Kongremizden sonra görev bölümünü de yaptık. Bundan sonra partimizin ilerlemesi için emin adımlarla çalışma yapacağımıza inanmanızı istiyorum” dedi.

CHP Milletvekili Şerafettin Turpcu da, ilçe yönetimini tebrik edip, başarılar dileyerek, “Parti örgütlenmeleri ile eksiklerimizi iki dönem gördük. Bu eksiklerimizi il ve ilçe bazında ele alıp giderilmesini sağlayacağız. Eğitim eksikliği başta olmak üzere üyelerimizin yeniden ele alınması gerekiyor. Çok sayıda üyemizden seçim döneminde faydalanamadık. Parti içi seçimlerinde birbirimizi çiğniyoruz. Yerel ve genel seçimlerde bunu yapamıyoruz. Bunun en son örneği delege seçimleridir. Parti yönetimine geldikten sonra iktidar olmak ile ilgili mücadelemizde adaylarımızın arkasında durmamız lazım. Bu yönüyle bakarsak iyi bir sınav veremediğimizi düşünüyorum. İl yönetiminde bu konuyu ele alacağız. İlçe Başkanımız Akyol ilk defa böyle bir göreve seçildi. Köy ve ilçe yönetimdeki örgütlenmeleri ele alarak bulunduğumuz konumu daha yukarı taşıyacağına yürekten inanıyorum. Türkiye gündemi ile ilgili de bir şeyler söylemek istiyorum. Başbakanımızın bir takım vaatleri oldu. Bunların çoğu CHP’nin seçim beyannamesinde bahsettiğimiz ekonomik vaatlerdi. Hükümet bu noktaya gelmişse, ‘CHP’nin katkısı var’ demektir. Asgari ücret bin 300 lira olmak zorunda ise, bunda Genel Başkanımız ve partimizin rolü vardır. CHP, zorlama ile bunları iyileştiriyor. Bu yönüyle partimizin hakkını ortaya koyuyorum. Zonguldak ile ilgili Filyos Vadisi başta olmak üzere hükümetin bir açıklama sı oldu. Bunları uzman arkadaşlara inceletiyoruz. Konu ile ilgili kamuoyuna derli toplu bir açıklama yapacağız. ‘AKP iktidar oldu’ diye Zonguldak’ın sorunları bitmedi, gündemde duruyor. Hükümetin açıklamalarını takip ediyoruz. Vaatlerinin takipçisiyiz. Çözümler ile ilgili muhalefetlik görevimizi yerine getireceğiz. Dış politikada da çok canlı bir ortam yok. Rus uçağının düşürülmesi ile Suriye’deki pozisyonlar değişti. Bizim Atatürk’ün takip ettiği, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ politikasından vazgeçmememiz lazım. Tekrar Atatürk’ün dış politikalarına yönelmemiz gerekiyor. 2012 yılında Genel Başkanımızın yazdığı mektup da bunların hepsi var. Genel Başkanımız, bunları 3 yıl önceden gören birisi” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi