Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), bina ve laboratuvar altyapı gelişimlerini sürdürüyor. 1975 yılında hizmete giren Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü’nde bina onarımı ve altyapı projeleri tamamlandı. Bu kapsamda Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü’nde bina onarımı ve altyapı projeleri gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında Maden Mühendisliği Bölümü dış cephe kaplama ve boyama işi, ofis ile derslikler onarım ve yenilenme çalışmaları, öğrenci tuvaletleri onarım ve yenilenme çalışmaları, bina içi engelli rampası yapım işinin tamamlanmasıyla bina görünümü ve enerji verimliğinde önemli bir adım atılmış oldu.
Maden Mühendisliği Laboratuvarları geliştirme çalışmaları tamamlanarak Maden Mekanizasyonu ve Teknolojisi Uygulamalı Kazı Mekaniği Laboratuvarı için 3D lazer tarama cihazı, Gaz kromotografı için ekipman ve yazılım modernizasyonu, kömür mikroskobu için dijital mikroskop kamerası alımları gerçekleştirilmiştir.
Mevcut bina altyapısı 1975 yılında hizmete girmiş olan Zonguldak Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi (ZDMMA) döneminde oluşturulmuştu. BEÜ Rektörlüğü büyük onarım yatırımları kapsamında 2014 yılında Maden Mühendisliği binası dış cephe kaplama ve boyama işleri gerçekleştirildi. Maden Mühendisliği bölümünde bina içi tüm ofis, derslikler ile diğer fiziki mekanların onarım ve yenilenme çalışmaları, tamamlandı. Ayrıca bina içi engelli rampası ve tuvaleti yaptırıldı. 2015 yılında da binaların ısınma amaçlı doğalgaz dönüşümleri tamamlandı.

UZUN: “ÜNİVERSİTEMİZ DIŞINDAN LABORATUVARLARIMIZA TALEBİN OLMASINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Uzun, yaptığı açıklamada, “Son yıllarda yapılan altyapı yatırımlarıyla Üniversitemizde gözle görülür bir şekilde değişim yaşanıyor. Yapılan yatırımlar kapsamında 1975 yılında hizmete giren Maden Mühendisliği binamız son dönemde yapılan yatırımlarla önemli bir onarımdan geçti ve yeni görünümüne kavuşmuş oldu. Yine binada bulunan laboratuvarlar düzenlendi ve yeni cihazlar alındı. Laboratuvarlara alına yeni cihazlar şimdiden gerek üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencileri tarafından gerekse bilimsel çalışma yürüten kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından tercih edilir bir duruma geldi. Özellikle üniversitemiz dışından laboratuvarlarımıza talebin olmasını çok önemsiyoruz. Tüm bu süreçlerde bizleri daima teşvik eden ve ihtiyaç duyduğumuz her konuda desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZER: “BÖLÜMÜMÜZÜN FİZİKİ MEKAN, EKİPMAN VE ARAŞTIRMA ALTYAPISI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE İYİLEŞTİRİLDİ”

İhtiyaç duyulan yeni binaların ve laboratuvarların yapılmasının yanında kullanılan bina ve laboratuvarların modernizasyonuna da aynı ölçüde önem verdiklerini belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise, şunları söyledi:
“Üniversite olarak sunduğumuz hizmetlerin kalitesinin arttırılması amacıyla altyapı yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Bir yandan ihtiyaç duyulan sosyal tesisler, etüt merkezleri ve son teknoloji ile donatılmış akıllı binalar yaparken bir yandan da daha önceden yapılmış bina ve laboratuvarların yenilenmesini gerçekleştiriyoruz. Son olarak yaklaşık kırk yıldır hizmet veren Maden Mühendisliği binasının yenileme çalışmasını tamamlamış olduk. Binanın onarım işi ile birlikte laboratuvarların yenilenmesi ve yeni cihazlar alınması işi de tamamlanmış oldu. Böylece Maden Mühendisliği Bölümümüzün fiziki mekan, ekipman ve araştırma altyapısı önemli ölçüde iyileştirildi. Yenilenen bina, laboratuvar ve ekipmanlarının öğrencilerimize ve akademisyenlerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.”
Editör: Pusula Gazetesi