Halkın Sesi Gazetesi ortaklarından Mustafa Özdemir, eski Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş'ın açtığı dava nedeniyle aldığı hapis cezasını çekmek için Devrek Açık Cezaevine teslim oldu.

Zonguldak 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Haberleşmenin Gizliliğini ihlal, tehdit ve şantaj suçlamasıyla yargılanan ve aldığı hapis cezası onanan Gazeteci Mustafa Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Tüm arkadaşlarıma... Daha önce sebebini paylaştığım nedenle kısa bir süre(?) Devrek Açık Cezaevi'nde olacağım... Boynumu önüme eğecek bir suç olmadığı için zerre kadar üzülmüyorum... Sadece geride bıraktığım insanlar ve birlikte çalıştığım arkadaşlarım için endişeleniyorum... Hakkınızı helal edin” şeklinde bir mesaj yayınladı.

Mustafa Özdemir, köşesinde kendisine verilen cezanın gerekçesini 'özel hayatın gizliliğini ihlal' olarak açıkladı. Eyüp Alabaş'ın şikayeti üzerine Zonguldak 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava da ise suçlama "Haberleşmenin Gizliliğini ihlal, tehdit ve şantaj" olarak belirtilmişti.


Toplam iki ay cezası bulunan Mustafa Özdemir’in Devrek Açık Cezaevinde bir hafta kalması cezasının geri kalanının denetimli serbestlik uygulamasıyla tamamlaması bekleniyor.

Bu talihsiz olay nedeniyle meslektaşımız Mustafa Özdemir’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İşte Halkın Sesi'nde yayınlanan 6 sayfalık karardar bir sayfa:

Editör: Pusula Gazetesi