Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç’ın, İŞKUR aracılığı ile “Çevre Temizliği Projesi” kapsamında Kilimli Belediyesi’ne gönderilen geçici işçileri, şahsi işlerinde kullandığını iddia eden Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, “İşçilere hayvanların pisliğini temizletmeye kalkışmışlar. Kardeşim, sen belediyeye işçi almıyorsun, İŞKUR’dan gelen işçilere de kendi şahsi işlerini yaptırıyorsun. Bir dakika dur! Bu yaptığın, Kilimli’de yaşayan insanların emeğini ve ekmeğini gasp etmekten başka bir şey değildir” dedi.

Belediye Başkanı Aslankılıç’ın işçileri şahsi işlerinde kullanmasına tepki gösteren Nas, “Eğer şahsi işin varsa, cebinden paranla adam tutacaksın ve yaptıracaksın. Bunun dünyada böyle bir örneği var mıdır? Bir belediye, İŞKUR’dan gelen işçilerine kendi mandırasındaki hayvan pisliğini temizlettirir mi? İŞKUR, Kilimli’ye artık işçi vermeyi düşünmüyor. Sen insanları doğru çalıştırmazsan, kendi şahsi işlerinde kullanırsan, vermezler. Kilimli halkının bunu bilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü’nün “Toplum Yararına Çalışma Programı” kapsamında kamu kurumlarına verilen geçici işçilerden Kilimli Belediyesi’nde çalışanların şahsi işlerde çalıştırıldığını iddia eden Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı, Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kilimli Güney Mahallesi Muhtarı Şerafettin Nas, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç’ı eleştirdi. Belediye Başkanı Aslankılıç’ın ailesine ait bir hayvan çiftliğinde işçilere hayvan pisliği temizlettirildiği iddiasında bulunan Başkan Nas, “Kilimli Belediyesi’ne İŞKUR aracılığı ile alınan geçici işçilere kendi şahsi işlerini yaptırmaya başlamışlar. İşçilere hayvanların pisliğini temizletmeye kalkışmışlar. Kardeşim, sen belediyeye işçi almıyorsun, İŞKUR’dan gelen işçilere de kendi şahsi işlerini yaptırıyorsun. Kendisi açıklama yapsın, doğru mu yanlış mı? Kilimli halkı ile kimse oynamasın” ifadelerini kullandı.

“KİLİMLİ BELEDİYESİ’NE İŞKUR ARACILIĞI İLE ALINAN İŞÇİLERE KENDİ ŞAHSİ İŞLERİNİ YAPTIRMAYA BAŞLAMIŞLAR”

Yetkili makamlardan gelen bilgiler doğrultusunda aldığı duyumları kamuoyu ile paylaşmak istediğini ifade eden Nas, “İŞKUR, işsiz olan vatandaşlarımızı geçici olarak da olsa bir iş imkanı, istihdam sağladı. Bu bütün kamu kurumları için geçerliydi. Allah, devletimizden ve hükümetimizden razı olsun. Devlet herkese iş vermeye çalışıyor. Belediyeler de bu geçici işçileri aldı. Aynı şekilde bu işçilerden Kilimli Belediyesi de aldı. Orada da insanlar çalışıyor, kadınlar yol temizliği yapıyor ve ekmek paralarını kazanmaya çalışıyorlar. Geçenlerde bir duyum aldım, yetkili makamlardan bir arkadaşımız bana, ‘Bundan sonra Kilimli Belediyesi’ne işçi vermek istemiyoruz’ dedi. Nedenini sorduğumda, kendilerine şikayetler geldiğini ifade etti. Kilimli Belediyesi’ne İŞKUR aracılığı ile alınan işçilere kendi şahsi işlerini yaptırmaya başlamışlar. İşçilere hayvanların pisliğini temizletmeye kalkışmışlar. Ben gazetecilerin bunu araştırmasını istiyorum. Yolu da açıyorum. Orada ekmek parasını kazanan fakir insanlarımızın suçu ne de şahsi işlerinde kullanıyorsun? Kilimli’ye bundan sonra işçi verilmez ise ne olacak? Oradan insanlar ekmek yiyordu” diye sordu.

“BİR DAKİKA DUR!”

Başkan Aslankılıç’ı eleştiren Nas, “Kardeşim, sen belediyeye işçi almıyorsun, İŞKUR’dan gelen işçilere de kendi şahsi işlerini yaptırıyorsun. Bir dakika dur! Bu yaptığın, Kilimli’de yaşayan insanların emeğini ve ekmeğini gasp etmekten başka bir şey değildir. Eğer şahsi işin varsa, cebinden paranla adam tutacaksın ve yaptıracaksın. Bunun dünyada böyle bir örneği var mıdır? Bir belediye, İŞKUR’dan gelen işçilerine kendi şahsi hayvan pisliğini temizlettirir mi? Benim aldığım duyumlar, bana gelen şikayetler bu yöndedir. Ben gazetecilerin de bunu araştırmasını istiyorum. Bana gelen bilgiler yetkili makamlardan gelen bilgilerdir ve doğruluğuna da inanıyorum. Kendisi açıklama yapsın doğru mu yanlış mı? Kilimli halkı ile kimse oynamasın” şeklinde konuştu.

“KARADON MUHTARLIĞI MODUNDAN ÇIKSIN, BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPSIN”

Kilimli’de bulunan siyasi parti temsilcilerinin de konu hakkında açıklama yapmadıklarını, üzerine düşenleri yerine getirmediklerini ifade eden Nas, “İŞKUR, Kilimli’ye artık işçi vermeyi düşünmüyor. Sen insanları doğru çalıştırmazsan, kendi şahsi işlerinde kullanırsan, vermezler. Kilimli halkının da bunu bilmesi gerekiyor. Bunu anlatması gerekenler, siyasetçilerimizdir. CHP Kilimli İlçe Başkanı bunu açıklayamıyor, konuşturmuyorlar. AK Parti Kilimli İlçe Başkanı da konuşamıyor. Korkunun ecele faydası yok kardeşim… Siyaset yapıyorsan, adam gibi konuşacaksın. Siyasette duygusallığa yer yoktur. Dostluk başkadır, bu işler başkadır. Basından ricam da bu konuyu araştırmalarıdır. Ben muhtarım, Kilimli’de daha taş taş üzerine konulmadı. Devlet, vatandaşların istihdam sağlaması için, ekonomik durumlarını düzeltmesi için bir iş kapısı açtı. Ama sen belediye olarak aldığın işçileri değerlendiremiyorsun ve şahsi işlerinde kullanıyorsun. Kilimlili vatandaşlarımızın günahı nedir? Belediyeye 50 kişi daha alınmış olsaydı, kötü mü olurdu? Çalışanların da son çalışmaları işte… Belediye Başkanı Aslankılıç artık kendisine gelsin. Karadon Muhtarlığı modundan çıksın, Belediye Başkanlığı yapsın. Eğer iktidardan yararlanamıyorsa, meclisin kapısına gidip proje sunmuyorsa, bakanların ve milletvekillerinin yanına gidip proje sunmuyorsa, ‘bir sorun var’ demektir. Bunu dile getirecek olan da İlçe Başkanlarıdır. Kimse yan gelip yatmasın. Ama İlçe Başkanları konuşamazlar, onlarda öyle bir yürek de, cesaret de yok…” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü’nün, Kilimli Belediyesi’nde işe başlattığı işçileri geri çektiği öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi