Şahin´in aday olarak gösterilmesinin ardından Karabük´ün Eskipazar ilçesinde davul zurna eşliğinde halay çekildi.
Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş tarafından organize edilen kutlamalar ilçe merkezinin girişindeki Mermer mevkide yapıldı. Kutlamalarda çevre Türk bayrakları ile süslenerek afişler asıldı. Asılan afişlerde "Cumhuriyet Kenti Karabük´ün Bağrından Cumhuriyetin Meclisine Çok Yakıştı. Seninleyiz" yazılı pankartlar ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Mehmet Ali Şahin´in resimleri asıldı.
Kutlama öncesi toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dursun Baş, şöyle konuştu: "Bölgemizin yetiştirdiği, alnında hiçbir kara lekesi bulunmayan manevi abim olarak kabul ettiğimiz Mehmet Ali Şahin´in TBMM başkan adayı olması ve seçileceği ümidiyle kendisine desteğimiz ve sevincimiz göstermek için bir araya geldik. Siz yiğitçe el ele tuttunuz. Bu memlekette kokuşmuş siyasete son verdiniz. Bu memleketi bataklıktan düzlüğe çıkardınız. Milletimiz sizlere minnettar. Biz de bu bölgede
sizleri utandırmayacağız. Tescilli Cumhuriyet kenti olan Karabük´ün girişi olan Eskipazar´dan sizlere sesleniyorum."
Bazı siyasi çerçevelerin kafa karıştırmaya gayret ettiğini anlatan Baş, sözlerine şöyle devam etti:
"Hiç kimse bizimle ne Cumhuriyeti ne demokrasiyi, ne insan haklarını, ne özgürlüğü ne de Atatürk ilkelerini tartışmaya kalkmasın. Onlara hiç kimsenin ne gücü ne de yüreği yeter. Cumhuriyet kentinin evladı Cumhuriyetin Meclisine çok yakışmıştır. Sonuna kadar sizinleyiz. Başkanımız, AK Parti kadroları ve TBMM sağolasın. Bizim evladımızı sonuna kadar destekliyoruz. Bugünümüz kutlu olsun"
Başkan Dursun Baş, daha sonra davulculara "halay başlasın" diyerek halayı başlattı. Toplanan vatandaşlarla birlikte Belediye Başkanı Baş, Mehmet Ali Şahin´in TBMM Başkanlığına adaylığını halay çekerek kutladı.
Editör: Pusula Gazetesi