Ak Parti Çaycuma İlçe Teşkilatı, çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Toplantıya Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Perşembe Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç, İl Genel Meclis Üyeleri ve Parti Belde Başkanları katıldı.


Çolakoğlu; "Eksiğimiz basın mensuplarıyla gezmemek"


İlçe ve Belde Belediye Başkanlarının aktif şekilde çalıştığını söyleyen Çaycuma Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, buna rağmen bazı yerel basında çıkan asılsız haberlerin kendilerini üzdüğünü söyledi.


27 Temmuz&[#]8217;da Filyos Projesi sette ihalesinin gerçekleştirildiğini belirten Çolakoğlu; "Kalkınma Ajansının planları doğrultusunda 2010 yılında arsa tahsisleri başlayacak. Filyos Projesi bölgenin yıldızı olacak. İktidar partisi olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Faaliyete geçen havaalanımız için bazı muhalifler gereksiz açıklamalar yapıyor. Uçağın ineceği gün gönülden destekleyen herkes havaalanına akın etmiştir. Seferlerin iptal edilmesi gibi söylentiler yapılıyor, aksine talep böyle devam ederse havaalanı daha da büyücektir. Sel felaketinde Karapınar Beldemiz ve bazı köylerimiz etkilenmiştir. Selin takipçisi olan iş makineleri ve maddi olarak destek veren iktidar partisi mensuplarıdır.


Bizim tek eksiğimiz gösteriş yapmamak ve basın mensuplarıyla gezmemektir. Fakat bu doğa olayı bile siyasi malzeme yapılmak isteniyor. Yine Çaycuma´da sık sık su ve elektrik kesintileri olduğunu yazanlar bu şekilde manşet haberlerle yapılan çalışmaları karalamaya çalışıyorlar. Ufak tefek arızalar nedeniyle yaşanan kesintileri halka yanlış aktarıyorlar. Bu tür sıkıntılar tüm belediyelerde mevcuttur" dedi.


Düzlü; "Havaalanı için kimseye resmi davet göndermedik"


Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, belediye çalışmalarının planlandığı gibi devam ettiğini söyleyerek; "Ekonomik kriz nedeniyle azalan kaynaklar bizi fazla etkilemedi. Beldes Projesi kapsamında aktarılan kaynaklarla kanalizasyon ve yol çalışmaları yapılıyor.


Futbol sahası inşaatımız devam edip bir ay içinde tamamlanması bekleniyor. Gençlik Spor Müdürlüğüne devredilen alana soyunma odaları yapılıyor. Devam eden TOKİ kaba inşaatının da yüzde 60´ı tamamlanmış durumda. Zannediyorsam teslim tarihinden önce inşaatlar tamamlanacak.


Havaalanımızda yeni olduğu için eksikleri olduğu doğrudur. Hizmetlerin aksamaması için yetkililerle görüşmelerimiz aralıksız devam ediyor. Yolcu uçağı geleceği zaman hiçbir kurum ve kuruluşa davetimiz olmamıştır. Bu konuda kimse bizi suçlamasın. 15 gün önceden duyurular yapıldı, partimizin milletvekilleri bile davetsiz katılmışlardır.


Karapınar´da yaşanan sel felaketinin ardından Ak Partinin bölge ilgilenmediği haberleri asılsızdır. Bizlerde imkânlarımız ölçüsünde yaraların sarılması için orada bulunduk.


İmar planı çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bölgemizde yatırım yapmak isteten Kaptan Şirketler Grubu var. Ciddi bir firma, inşallah bölgemize yatırımcı olarak kazandırırız" dedi.


Kınaç; "Sel felaketinde partimiz sonuna kadar yanımızdaydı"


Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç da konuşmasında yaşadıkları sel felaketinin de herkesin kendilerine sahip çıktığını söyledi. Kınaç; "Çaycuma ve diğer belediyelerimiz gereken her şeyi yaptılar. Biz de bu moralle çalışıyoruz. Aynı felaketi tekrar yaşamamak için DSİ´nin önderliğinde bir köprümüz yıkıldı. Köprünün yeniden yapılıp, derenin kanal içine alınması düşüncelerimiz var. Selden dolayı bize yardımcı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Sağlık Ocağımızın yapımı da devam ediyor. Son ihale ile tamamlanıp hizmete girecektir" dedi.


Alibabaoğlu; "Tarihi su projesini gerçekleştirdik"


Perşembe Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu da en önemli icraatlarının tarihi su projesi olduğunu söyleyerek; " Beldemiz bu proje ile içilebilir suya kavuşmuştur. Belde dışında dört köyünde su ihtiyacı karşılanmaktadır. Sekiz aydır kanalizasyon projesi çalışmaları devam ediyor. Çevre düzenlemesi yapılan sağlık ocağımızda çok yakında hizmete girecektir. Elektrik direklerine bağlanan belediye hopörlerini de belirlediğiniz alanlara dikeceğimiz 17 metre uzunluğundaki direklerle daha etkili hale getireceğiz. Faaliyete geçen Küçük Sanayi Sitemizde ise yaklaşık on esnafımız çalışmaktadır. Yılbaşına kadar diğer esnaflarımıza da oraya taşınacaktır. Eksiğimiz olan düğün salonu hizmete girmiştir.


Emekli olan üç personelimizin tazminatlarını ödemek için yatırımlarımız biraz ağır gitmektedir. TOKi için çalışma başlatmış olup duyurularımız devam ediyor" dedi.


Ünal; "Acilen bir otele ihtiyacımız var"


Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal yaşanan sel nedeniyle ırmağın getirdiği atıkları temizlemek zorunda kaldıklarını söyledi. Filyos Projesi Sette ihalesini Eray İnşaat isimli Eskişehirli bir firmanın aldığını söyleyen Ünal; "Firma düşük fiyat teklifi verdiği için DSİ bu firmadan açıklama talep etti. DSİ ikna olursa bu firma inşaata başlayacak.


30 Temmuz&[#]8217;da Filyos Limanı Yönlerdirme Toplantısına katıldık. Toplantıda yabancı firmalar bize bilgi verdiler. Bundan sonraki toplantının Filyos´ta düzenlenmesini talep ettik. Antik kazılarımız devam ediyor. Kilisenin etrafından çıkan bazı tarihi eserleri incelemek üzere müzeye kaldırdık.


Beldemizin en büyük eksikliklerinden birisi de oteldir.


Belediyemize ait otel binasını yüksek maliyet gerektirdiği için tadilat yapmaktan vazgeçtik. Beldemizde otel yapmak isteyen herkese tahsis edeceğiz arsalarımız var. Otel yapmak isteyen yatırımcılarımız mutlaka bizlerle görüşsün. Acilen bir otele ihtiyacımız var.


Misafirlerimize kalacak yer bulmakta zorluk çekiyoruz. Beldemizde pansiyonculukta gelişiyor. Hizmete giren 112 acil servisimizin de 24 saat çalışmasını sağlayacağız. İhtiyacımız olan çöp arabası içinde belediyemize ait arsayı rekor fiyata sattık" şeklinde konuştu.


Gülşen; "Artan nüfusla ikinci büyük ilçe olduk"


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen Çaycuma´nın bölgenin gözdesi olma yolunda ilerlediğini söyledi. Kaynakların bu dönem az gelmesi nedeniyle geçen dönem kadar çalışamadıklarını söyleyen Gülşen; "Velioğlu Mahallesi kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Bazı gazetelerde yazıldığı gibi ilçemizde su sıkıntısı yok. Arızaların olması normaldir. İstasyon Mahallesi´ne bir keson kuyu açmamız gerekmektedir. Sel konusunda sıkıntılı olan Çarşı Merkezi ve Seka Caddesi için bir proje ürettik. Kapalı Pazaryeri Projesi son aşamaya geldi. Ayrıca düşük gelirli aileler için 45 metrekarelik TOKİ konutları bu dönem hayata geçecek. Bazı köylerin belediyemize bağlanması ile de beraber Çaycuma Ereğli´den sonra ikinci büyük ilçe konumuna gelecektir" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi